Запознайте се със Санторини, Гърция - скъпоценен камък сред най-популярните плажове в Европа. Известен със своите спиращи дъха гледки и кристално чисти води, Санторини е задължителна туристическа дестинация за следващата ви почивка или ваканция. Неповторимата красота на острова, белязана от белосани сгради и ярки сини куполи, обещава незабравимо преживяване. Независимо дали търсите приключения или почивка, Санторини предлага всичко. Възползвайте се от възможността да разгледате един от най-зашеметяващите плажове в Европа. Започнете да планирате пътуването си до този живописен рай още днес!

36 of the Most Visited Attractions and Tourist Sights in Barcelona

36 от Най-посещаваните Атракции и Туристически Забележителности в Барселона

Барселона, оживен град между морето и планините, е оживена туристическа дестинация. Изпълнен с култура, история и зашеметяваща архитектура, той предлага множество атракции за всеки пътешественик. От шедьоврите на Гауди до девствените плажове, от вкусната кухня до оживения нощен живот, Барселона очарова с уникалния си дух. Разгледайте това средиземноморско бижу и се потопете в очарователната смесица от традиционни и модерни влияния, които правят Барселона един от най-посещаваните градове в света. Открийте защо милиони хора са запленени от нейния чар всяка година!

Пригответе се да се впуснете в обиколка на 36-те най-популярни атракции и забележителности на Барселона. Ще ви преведем през емблематичните забележителности на града, като ви разкрием тяхното местоположение, маршрутите за достигане до тях и всички свързани с тях разходи. Обхванали сме цялата съществена информация – от архитектурните чудеса до горещите културни точки. Подгответе се да бъдете запленени от смесицата от история, изкуство и динамичен начин на живот в Барселона. Нека се потопим в този средиземноморски рай и да открием защо продължава да очарова милиони посетители годишно!

Базиликата Саграда Фамилия

Sagrada Familia - Sights in Barcelona

Базиликата Саграда Фамилия е емблематична забележителност в Барселона, проектирана от Антонио Гауди и представлява шедьовър на модернистичната архитектура. Нейните сложни фасади, зашеметяващ интериор и извисяващи се кули свидетелстват за творческия гений на Гауди. Въпреки че след повече от век все още е в процес на изграждане, тя остава една от най-посещаваните забележителности в Барселона. Запознайте се отблизо с вдъхващата й страхопочитание красота и разберете защо е смятана за магическия труд на Гауди.

Работно време

Ноември-Февруари: 9:00-18:00 ч. 

Март и октомври: 9:00-19:00 ч. 

Април – Септември: от 9 до 20 ч.

Местоположение

Carrer de Mallorca, 401, 08013 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Най-лесният начин да стигнете до Саграда Фамилия е с метрото. Метростанция „Саграда Фамилия“ се намира на линии 2 и 5.

Автобуси 19, 33, 34, 43, 44, 50, 51, B20 и B24 имат спирки в близост до базиликата.

Синият маршрут на официалния туристически автобус Hop-On Hop-Off в Барселона има спирка при Саграда Фамилия.

Достъпност

Базиликата Саграда Фамилия е достъпна за хора с инвалидни колички. Има рампи и асансьори за хора с двигателни проблеми. За хората с увреден слух са на разположение аудио гидове, а за посетителите с увредено зрение базиликата предлага тактилни модели и информация на брайлов шрифт.

Билети и разходи

Цените на билетите за Саграда Фамилия започват от €20 за основен билет. Срещу €26 можете да получите билет с аудиогид. Билет с достъп до една от кулите струва €33, а обиколка с екскурзовод – €24.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Sagrada Família: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Mallorca, 425, само на минута пеша от базиликата.

NN Valencia III: Този паркинг на адрес Carrer de València, 370, се намира на около пет минути пеша от Базиликата.

Паркинг BSM Marina Gràcia: Този паркинг се намира на адрес Carrer de la Marina, 345 и е на около седем минути пеша от Саграда Фамилия. 

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Саграда Фамилия е рано сутрин или късно следобед, когато тълпите са по-малко. Базиликата е по-малко претъпкана през делничните дни, особено от Вторник до четвъртък.

Извън пиковия туристически сезон (от Ноември до Март) е по-малко претъпкана. Все пак имайте предвид, че през тези месеци Базиликата може да има по-кратко работно време.

Парк Гюел

Park Güell - Sights in Barcelona

Паркът Гюел е друга забележителност, която трябва да се види в Барселона. Този обществен парк, също проектиран от Антонио Гауди, е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Той перфектно съчетава природата и архитектурните елементи, като включва серпентини, цветни мозайки и причудливи структури, въплащаващи уникалния стил на Гауди. Паркът предлага панорамна гледка към Барселона, което го прави една от най-живописните забележителности в града. Разходката из парк Гюел е като да влезете в приказен свят – преживяване, което няма да пропуснете по време на приключението си в Барселона!

Работно време

От 30-ти октомври до 26-ти Март: От 8:30 до 18:15 ч. (последно влизане в 17:30 ч.).

От 27 Март до 1 Май: от 8:00 до 20:30 ч. (последно влизане в 19:30 ч.).

От 2 Май до 28 Август: от 8:00 до 21:30 ч. (последно влизане в 20:30 ч.).

От 29 Август до 29 октомври: от 8:00 до 20:30 ч. (последно влизане в 19:30 ч.).

Местоположение

Carrer d’Olot, s/n, 08024 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Метро линия 3 (зелена), станции Vallcarca или Lesseps. Оттам до парка се стига за около 20 минути пеша.

Автобусни линии H6 и 32 спират в близост до парк Гюел. Автобусът Barcelona Bus Turístic също спира в парка.

Автобусът Güell е безплатен с билет за парк Güell и се движи от метростанция Alfons X до парка.

Достъпност

Парк Гюел е частично достъпен за хора в инвалидни колички и хора с намалена подвижност. Има специални маршрути, пригодени за инвалидни колички, въпреки че някои части на парка представляват трудност за придвижване поради архитектурните му особености. Паркът предлага и услугата аудиогид на няколко езика, включително видеогид на жестомимичен език.

Билети и разходи

Общият вход за парк Гюел струва €10, ако е закупен предварително онлайн, и €14 на билетната каса. Предлагат се отстъпки за деца (7-12 години), пенсионери (над 65 години) и хора с увреждания. Децата под 7 години влизат безплатно. 

Паркинги

BSM Travessera de Dalt – Park Güell: Този паркинг се намира на адрес Travessera de Dalt, 51 и е на около 10 минути от градината.

Паркинг SABA BAMSA Hospital de Sant Pau: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167 и е на около 15 минути от парка Гюел. 

Паркинг SABA BAMSA Plaça del Sol: Този паркинг се намира на адрес Plaça del Sol, 5 и е на около 20 минути от градината.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на парк Гюел е рано сутрин или късно следобед, когато е по-малко претъпкан. Паркът е прекрасен по залез слънце и предлага зашеметяващи гледки към Барселона.

Що се отнася до най-доброто време от годината, пролетта и есента са идеални, тъй като времето е приятно и има по-малко туристи, отколкото през лятото. Парк Гюел обаче е красив през цялата година, така че няма да сбъркате, независимо кога ще го посетите.

Каса Батльо

Casa Batlló - Sights in Barcelona

Каса Батльо, още едно зашеметяващо творение на Антонио Гауди, е задължителна забележителност в Барселона. Това архитектурно чудо, разположено в сърцето на града, е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Уникалният ѝ дизайн, вдъхновен от морския живот, и ярките ѝ цветове я открояват сред останалите сгради. Фасадата, наподобяваща карнавална маска, и покривът, оформен като гръб на дракон, демонстрират творческия гений на Гауди. Докато разглеждате интериора ѝ, изпълнен с естествена светлина и органични форми, ще разберете защо Каса Батльо е една от най-посещаваните забележителности в Барселона.

Работно време

От 9 до 21 ч., като последният вход е в 20 ч. 

Местоположение

Passeig de Gràcia, 43, 08007 Барселона, Испания. Намира се в квартал Eixample, един от най-известните райони на града.

Обществен транспорт

Най-близката метростанция е Passeig de Gràcia, която се обслужва от линии L2, L3 и L4.

Автобуси 7, 22, 24 и V15 спират в близост до Каса Батльо.

Жп гара Passeig de Gràcia е само на кратко разстояние пеша.

Официалният туристически автобус Hop-On Hop-Off на Барселона също спира при Каса Батльо.

Достъпност

Casa Batlló е достъпен за хора с инвалидни колички и разполага с асансьор за тези, които имат проблеми с придвижването. Къщата също така предоставя зрителни и слухови апарати за посетители със сензорни увреждания. За посетителите с увредено зрение има тактилни пътеки и информация на Брайлова азбука. За хората с увреден слух има видео гидове на жестомимичен език и субтитри.

Билети и разходи

Входът за Каса Батльо струва €25. Сребърният билет, който включва SmartGuide, струва €33. Билетът Gold Priority, който предлага приоритетен достъп и винтидж снимка, е на цена от €35. За бързия пропуск Platinum, който включва частен салон, освежаващи напитки и други предимства, ще платите €39. Децата под 7 години могат да влизат безплатно.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Passeig de Gràcia: Този паркинг се намира на адрес Passeig de Gràcia, 62, само на две минути пеша от Casa Batlló.

NN Valencia II: Този паркинг се намира на адрес Carrer de València, 243, на около седем минути пеша от сградата.

Паркинг SABA Plaça Urquinaona: Намира се на адрес Carrer de Napols, 13. Намира се на около десет минути пеша от Casa Batlló.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Каса Батльо е рано сутрин или късно следобед, когато посетителите са по-малко. Сградата може да бъде доста претъпкана, особено по време на пиковия туристически сезон от Април до октомври.

Извън пиковия сезон (от Ноември до Март) е възможно да е по-спокойно за посещение.

Каса Мила – Ла Педрера

Casa Mila - La Pedrera - Sights in Barcelona

Следващата забележителност в нашия списък със задължителни атракции в Барселона е Каса Мила, известна още като Ла Педрера. Тази емблематична сграда, още един шедьовър на Антонио Гауди, е известна с вълнообразната си каменна фасада и извитите балкони от ковано желязо. С уникалния си дизайн, който не се подчинява на традиционните архитектурни норми, не е чудно, че Каса Мила е една от най-фотографираните забележителности в Барселона. Покривът със сюрреалистичните си комини и зашеметяващата гледка към Барселона е забележителност, която не бива да се пропуска. Влезте в този обект на световното наследство на ЮНЕСКО и се потопете във въображаемия свят на Гауди!

Работно време

От 4 Януари до 2 Март: От Понеделник до Неделя от 9 до 18:30 ч. Нощно посещение от 19 до 21 ч.

От 3 Март до 1 Ноември: От Понеделник до Неделя от 9 до 20,30 ч. Нощно посещение от 21 до 23 ч.

От 2 Ноември до 24 Декември: От Понеделник до Неделя, от 9 до 18,30 ч. Нощно посещение от 19 до 21 ч.

От 26 Декември до 3 Януари: От Понеделник до Неделя, от 9 до 20,30 ч. Нощно посещение от 21 до 23 ч.

Затворено на 25 Декември и 1 Януари.

Местоположение

Provença, 261-265, 08008 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Най-близката метростанция до Casa Mila е Diagonal, която се обслужва от линии 3 и 5.

Автобусни линии 7,16,17, 22, 24 и V17 също спират в близост до Casa Mila.

Синият маршрут на официалния туристически автобус Hop-On Hop-Off в Барселона има спирка при La Pedrera.

Достъпност

Каса Мила – Ла Педрера е достъпна за хора с намалена подвижност. Във всички помещения има асансьори, а инвалидните колички са на разположение безплатно. За посетителите с увредено зрение или слух се предлагат тактилни обиколки и водачи на жестомимичен език. Музеят предлага и уникални програми за посетители с когнитивни увреждания или увреждания в развитието.

Билети и разходи

Стандартните дневни билети за Каса Мила – Ла Педрера струват €24, ако са закупени онлайн, и €25, ако са закупени на билетната каса. Нощните посещения, които включват светлинно шоу на терасата на покрива, струват €34. Предлагат се отстъпки за студенти, пенсионери и посетители с увреждания. Деца под седем години могат да влизат безплатно.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Passeig de Gràcia: Този паркинг се намира на адрес Passeig de Gràcia, 62 и е само на три минути пеша от Каса Мила.

NN Valencia II: Този паркинг на адрес Carrer de València, 243, се намира на около пет минути пеша от Каса Мила.

Паркинг Travessera: Този паркинг се намира на адрес Travessera de Gràcia, 43 и е на около седем минути пеша от Каса Мила.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Каса Мила-Ла Педрера е рано сутрин или късно следобед, за да се избегне струпването на хора. От покрива се открива зашеметяваща гледка към Барселона, така че планирайте посещението си около залез слънце за едно наистина вълшебно преживяване.

Що се отнася до най-подходящото време на годината, пролетта (Април-Юни) и есента (Септември-Ноември) са идеални, тъй като времето е приятно, а тълпите от туристи са по-малки. Въпреки това Каса Мила е популярна атракция през цялата година.

Готически квартал (Barri Gòtic)

Gothic Quarter (Barri Gòtic) - Sights in Barcelona

Готическият квартал, или Barri Gòtic, е една от най-очарователните забележителности на Барселона. Разхождайки се по неговите тесни, криволичещи улички, се чувствате като да се върнете назад във времето. В неговите улички ще откриете лабиринт от скрити площади, очарователни бутици и тапас барове. В Готическия квартал се намират и някои от най-значимите исторически забележителности на Барселона, включително катедралата и древните римски стени. Богатата му история, съчетана с оживена съвременна култура, го превръща в една от задължителните забележителности в Барселона.

Работно време

Готическият квартал е отворен квартал, така че можете да го посетите по всяко време. 

Местоположение

Готическият квартал е разположен в сърцето на Барселона. Той е ограничен от улиците Ла Рамбла, Виа Лайетана, крайбрежната улица на Средиземно море и Ронда де Сант Пере. Той е част от квартал Сиутат Вела, стария град на Барселона.

Обществен транспорт

До Готическия квартал може да се стигне с метро, като се вземе L3 (зелена линия) до станциите Liceu или Drassanes или L4 (жълта линия) до станция Jaume I.

Многобройни автобусни линии, включително 14, 59, 91 и D9, имат спирки в близост до Готическия квартал.

Официалният туристически автобус Hop-On Hop-Off на Барселона също има спирки в Готическия квартал.

Достъпност

Тесните улички и историческите сгради на Готическия квартал могат да бъдат предизвикателство за хората с проблеми с придвижването. Въпреки това повечето главни улици са равни, а много от тях са пешеходни, което ги прави достъпни за хора в инвалидни колички. Някои от по-старите сгради може да се нуждаят от рампи или асансьори. 

Билети и разходи

Достъпът до Готическия квартал е безплатен.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Francesc Cambó: Този паркинг се намира на адрес Avinguda de Francesc Cambó, 10, само на кратка разходка от Готическия квартал.

BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на Passeig de Colom, 1, на пет минути от Готическия квартал.

Паркинг SABA Plaça de Catalunya: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Rivadeneyra, 1 и е на около десет минути от Готическия квартал.

Най-доброто време за посещение

Готическият квартал може да бъде посетен по всяко време на деня. Ако обаче искате да разгледате магазините и ресторантите, най-добре е да ги видите през деня, когато повечето предприятия са отворени. Кварталът е очарователен рано сутрин или в късния следобед, когато улиците са по-тихи.

Що се отнася до най-подходящото време на годината, Готическият квартал може да се ползва целогодишно. Въпреки това той може да бъде доста претъпкан по време на пиковия туристически сезон (от Април до октомври). За по-спокойно изживяване помислете за посещение през месеците извън пика (от Ноември до Март).

Катедралата на Барселона

Barcelona Cathedral - Sights in Barcelona

Катедралата на Барселона, известна още като Катедралата на Светия кръст и Света Еулалия, е друга забележителност, която трябва да се види в Барселона. Тази зашеметяваща готическа катедрала се издига високо в сърцето на Готическия квартал на Барселона, излъчвайки атмосфера на величие и историческо значение. Сложната фасада на катедралата, красивите витражи и впечатляващият манастир ще ви накарат да се възхитите. Възползвайте се от възможността да се изкачите на покрива, за да се насладите на панорамна гледка към града. Катедралата на Барселона въплъщава богатата история на града и архитектурното му майсторство, което я прави една от най-добрите забележителности в Барселона.

Работно време

От понеделник до петък тя е отворена от 8:30 до 12:30 ч., а след това от 17:45 до 19:30 ч.

В събота и в навечерието на празници е отворен от 8:30 до 12:30 ч. и след това от 17:15 до 20:00 ч.

В неделя и в празничните дни е отворен от 8:00 до 13:45 ч. и от 17:15 до 19:30 ч.

Моля, имайте предвид, че тези часове могат да се променят по време на специални събития или религиозни церемонии.

Местоположение

Pla de la Seu, s/n, 08002 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Катедралата е лесно достъпна с метро. Най-близките метростанции са Jaume I (линия 4) и Liceu (линия 3).

Няколко автобусни линии, включително V15, V17, 45 и 120, също спират в близост до катедралата.

Алтернативно, автобусът Barcelona Bus Turístic (официалният туристически автобус на Барселона) има спирка на близкия площад Пласа де Каталуня.

Достъпност

Катедралата на Барселона е достъпна за хора с инвалидни колички, като за хората с двигателни проблеми има рампи и асансьори. Катедралата предлага и аудиогидове, за да подобри преживяването на посетителите. Все пак, моля, имайте предвид, че достъпът до покрива може да бъде ограничен за хора с двигателни проблеми поради архитектурните характеристики на сградата.

Билети и разходи

Входът в катедралата на Барселона е безплатен в определени часове. За посещение на хора и покрива обаче се заплаща такса от €7. Има и допълнителна такса от €3 за аудиогид. Моля, имайте предвид, че цените могат да варират по време на специални събития или религиозни церемонии.

Паркинги

Паркинг SABA Catedral: Разположен на Avinguda de la Catedral, този паркинг е само на кратка разходка от катедралата.

BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на адрес Passeig de Colom, 1 и е на около десет минути пеша от катедралата.

Паркинг SABA BAMSA Francesc Cambó: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Laietana, 10 и е на пет минути от катедралата.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на катедралата в Барселона е рано сутрин или късно следобед, когато е по-малко претъпкана. Ако предпочитате по-спокойно преживяване, опитайте се да посетите катедралата в делничен ден.

Що се отнася до най-подходящото време на годината, макар че катедралата е красива през цялата година, посещението ѝ по време на Великден или Коледа може да бъде особено специално заради религиозните празници. Не забравяйте обаче, че по това време може да е по-претъпкана.

Музеят на Пикасо

Picasso Museum - Sights in Barcelona

Музеят Пикасо съхранява една от най-богатите колекции от произведения на испанския художник от 20-ти век Пабло Пикасо. С повече от 4000 творби, изложени в пет средновековни двореца, музеят предлага изчерпателен поглед върху годините на формиране на Пикасо. Колекцията включва негови ранни скици, шедьоври от Синия период и уникална керамика. Посещението на този музей е пътешествие в творческия ум на един от най-великите художници в историята. Не е чудно, че той е сред най-добрите забележителности в Барселона за любителите на изкуството!

Работно време

От Вторник до Неделя:

От Март до октомври: 9:00-20:30 ч. (в четвъртък до 21:30 ч.)

Ноември-Февруари: 9:00-19:00 ч. (в четвъртък до 21:30 ч.)

Музеят е затворен в Понеделник, с изключение на официалните празници.

Моля, обърнете внимание, че последният вход е 30 минути преди края на работното време. 

Местоположение

Carrer Montcada, 15-23, 08003 Барселона, Испания. Той е сгушен в сърцето на историческия квартал Ел Борн.

Обществен транспорт

Линия 4 (станция Jaume I) е най-близката спирка на метрото до музея „Пикасо“.

Автобусни линии 120, 45, V15, V17, H14 и H16 имат спирки в близост до музея.

Железопътната гара Estació de França е на 10 минути пеша от музея.

Достъпност

Музеят Пикасо е достъпен за хора с намалена подвижност. Той разполага с рампи за инвалидни колички и асансьори за лесно придвижване из експонатите. Инвалидни колички могат да бъдат взети назаем от гардероба на музея. За посетителите с увредено зрение са на разположение тактилни посещения и адаптирани материали. Музеят предлага и обиколки на жестомимичен език за хората с увреден слух.

Билети и разходи

Общият вход за музея на Пикасо струва €12. Намалена цена от €7 се предлага за студенти, безработни лица и лица на възраст 18-25 години или 65 и повече години. Входът е безплатен за деца под 18 години.

Срещу допълнителна такса от €6,50 можете да получите достъп до временните изложби. Моля, имайте предвид, че цените могат да варират за специални събития или изложби.

Паркинги

BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на Paseo Colón, 1, на около 10 минути от музея.

SABA BAMSA Francesc Cambó: Този паркинг се намира на Avinguda de Francesc Cambó, 10, на около седем минути от музея. 

BSM Wellington – Zoo: Този паркинг е разположен на адрес Carrer de Ramon Trias Fargas, 23 и се намира на около 15 минути от музея на Пикасо.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Музея на Пикасо е рано сутрин или късно следобед, когато има по-малко хора. Работните дни обикновено са по-малко натоварени от уикендите, особено от Вторник до четвъртък.

Що се отнася до най-доброто време от годината, посещението по време на непиковия туристически сезон (от Ноември до Март) може да помогне да се избегнат по-големи тълпи. Не забравяйте обаче, че Барселона може да бъде дъждовна в края на есента и през зимата.

Стадион Камп Ноу

Camp Nou Stadium - Sights in Barcelona

Стадион Камп Ноу, домът на ФК „Барселона“, е нещо повече от футболен стадион. Това е място, където мечтите се сбъдват, а емоциите са много. С капацитет от над 99 000 седящи места той е най-големият стадион в Европа и емблематична атракция на Барселона за спортните фенове по целия свят. Независимо дали гледате вълнуващ мач, или разглеждате съоръженията, включително впечатляващия музей на ФК Барселона, ще усетите магията на това легендарно място. Посещението на Камп Ноу не е само футбол. Става дума за преживяване на страстта и духа, които правят този спорт завладяващ. Това е една от задължителните забележителности в Барселона за всеки спортен ентусиаст!

Работно време

От 4 Януари до 28 Март: От Понеделник до Събота, от 10 до 18,30 ч. В Неделя, от 10 до 14,30 ч.

от 29 Март до 18 октомври: Всеки ден от 9,30 до 19,30 ч.

от 19 октомври до 31 Декември: От Понеделник до Събота, от 10 до 18,30 ч. Неделя, от 10 до 14,30 ч.

Местоположение

C. d’Arístides Maillol, 12, 08028 Барселона, Испания. Намира се в квартал Les Corts, в западната част на града.

Обществен транспорт

Най-близките метростанции до Камп Ноу са Palau Reial и Les Corts на линия 3 и Collblanc на линия 5.

Няколко автобусни линии също спират в близост до стадиона, включително 7, 15, 33, 43, 50, 54, 56, 59, 63, 67, 68, 70, 75, L12.

Трамвайната линия Trambaix (T1, T2 и T3) спира на Avinguda de Xile.

Достъпност

Стадион Камп Ноу е напълно достъпен с рампи, асансьори и адаптирани тоалетни за хора в инвалидни колички. По време на мачовете има и обособени зони за гледане за хора с увреждания. Музеят на ФК Барселона в рамките на стадиона също е достъпен. Моля, имайте предвид, че в дните на мачовете се препоръчва предварителна резервация за местата, достъпни за инвалидни колички.

Билети и разходи

Цената на билета за встъпителна обиколка, който включва достъп до музея и обиколка на стадиона, започва от €26 за възрастни и €20 за деца на възраст 4-10 години. Пенсионерите (над 70 години) и студентите могат да се възползват от билети на намалена цена от €22.

Паркинги

Паркинг на Камп Ноу: Това е официалният паркинг на стадиона. Той е отворен в дните на мачовете и по време на специални събития.

BSM Tanatori Les Corts: Този паркинг се намира на Avinguda Joan XXIII и е на около 10 минути пеша от стадиона.

Паркинг Viajeros: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Carreras i Candi, 65 и предлага безплатен трансфер до Камп Ноу.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време да посетите стадион Камп Ноу за обиколка е в дните без мачове, тъй като в дните на мачове някои зони могат да бъдат затворени за подготовка. Посещенията рано сутрин или късно следобед обикновено са по-малко претъпкани.

Ако планирате да гледате мач, футболният сезон в Испания обикновено продължава от Август до Май.

Пасео Де Грасия 

Passeig de Gracia - Sights in Barcelona

Пасео де Грасия е един от основните булеварди и най-важните търговски и бизнес райони на Барселона. На този елегантен булевард се намират някои от най-престижните бутици и дизайнерски магазини в града. Но не става въпрос само за пазаруване – Пасео де Грасия е известен със своите архитектурни съкровища. Тук ще откриете емблематични модернистични сгради като Каса Батльо и Каса Мила, проектирани от Антонио Гауди. Докато се разхождате по този грандиозен булевард, ще разберете защо той се смята за една от най-интересните забележителности в Барселона. Независимо дали сте почитатели на архитектурата, или сте любители на пазаруването, Пасео де Грасия е задължителна забележителност в Барселона.

Работно време

Тъй като е обществен булевард, Пасео де Грасия е винаги отворен.

Местоположение

Пасео де Грасия минава през сърцето на Барселона от площад Каталуния на юг до Карер Гран де Грасия на север.

Обществен транспорт

Метростанция Пасео де Грасия, обслужвана от линии 2, 3 и 4, се намира в средата на булеварда.

Няколко автобусни линии също обслужват Пасео де Грасия, включително линии 7, 22, 24, V15 и H10. 

Освен това крайградският влак Renfe спира на Пасео де Грасия.

Достъпност

Пасео де Грасия е удобен за пешеходци булевард, което го прави лесно достъпен за хора с двигателни проблеми. Тротоарите са широки и равни, а на тях има много пейки, където можете да си починете. Метростанцията също разполага с асансьори и ескалатори за лесен достъп.

Билети и разходи

Разходката по Пасео де Грасия е безплатна.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Passeig de Gràcia: Този паркинг се намира на адрес Passeig de Gràcia, 62, в сърцето на булеварда.

NN Valencia II: Този паркинг на адрес Carrer de València, 243, се намира само на кратко разстояние пеша от Пасаж де Грасия.

Паркинг SABA Plaça Urquinaona: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Napols, 13 и е на около десет минути пеша от южния край на Пасео де Грасия.

Най-доброто време за посещение

Пасео де Грасия може да се посещава по всяко време, но е прекрасен рано сутрин или в късния следобед, когато светлината придава на сградите златисто сияние. По това време е и по-малко претъпкан.

Що се отнася до най-подходящото време на годината за посещение, Пасео де Грасия е прекрасен през всички сезони. Пролетта и есента обаче са очарователни поради по-мекото време и по-малкото туристи.

Вълшебният Фонтан на Монжуик 

Magic Fountain of Montjuic - Sights in Barcelona

Този впечатляващ фонтан на хълма Монжуик предлага омагьосващо шоу от вода, светлина и музика. Първоначално построен за Международното изложение в Барселона през 1929 г., оттогава Вълшебният фонтан на Монжуик се е превърнал в една от най-посещаваните забележителности в Барселона. Спиращият дъха спектакъл, който създава, докато танцува на класически и модерни мелодии, е истинска гледка. Възползвайте се от това вълшебно преживяване, когато сте в Барселона!

Работно време

От Април до май и през октомври: Шоуто се провежда в Петък и Събота от 21:00 до 22:00 ч.

От Юни до Септември: Шоуто се провежда от четвъртък до Неделя от 21:30 до 22:30 ч.

От Ноември до Март: Фонтанът е затворен за поддръжка. 

Местоположение

Plaça de Carles Buïgas, 1, 08038 Barcelona, Spain. Намира се в близост до Националния музей на изкуствата на Каталуния и парка Монжуик.

Обществен транспорт

До Вълшебния фонтан на Монжуик можете да стигнете с метрото, като вземете линия 1 или 3 до станция „Испания“. Оттам до фонтана се стига пеша.

Можете също така да вземете автобуси 9, 13, 27, 37, 50, 65, 79, 109, D20 и H12. Близо до фонтана спира и туристическият автобус „Барселона Hop-On Hop-Off“.

Достъпност

Вълшебният фонтан на Монжуик е достъпен за инвалидни колички. Районът около фонтана е равен и асфалтиран, което улеснява придвижването на хората с двигателни проблеми. Въпреки това по време на представленията на фонтана може да бъде претъпкано, така че ранното пристигане може да е от полза.

Билети и разходи

Вълшебният фонтан на Монжуик е една от безплатните атракции в Барселона.

Паркинг

BSM Ciutat del Teatre: Този паркинг се намира на Avinguda de la Reina Maria Cristina, на около пет минути от фонтана.

Паркинг SABA BAMSA Vilamarí: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Vilamarí, 61 и е на около десет минути от Магическия фонтан.

Паркинг NN Rocafort: Този паркинг се намира на Carrer de Rocafort, 64 и е на около петнадесет минути пеша от фонтана.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Вълшебния фонтан на Монжуик е по време на някое от вечерните му представления. Пристигнете по-рано, за да си осигурите добро място, тъй като може да бъде претъпкано.

Що се отнася до най-подходящото време от годината, фонтанът работи от Април до октомври, с удължено работно време през летните месеци (Юни-Септември). Имайте предвид обаче, че от Ноември до Март той е затворен за поддръжка.

Ла Рамбла

La Rambla - Sights in Barcelona

Ла Рамбла е една от най-оживените атракции в Барселона. Този емблематичен булевард се простира на 1,2 км и свързва площад Каталуния в центъра с паметника на Христофор Колумб в Порт Вел. Изпълнен с улични артисти, художници и продавачи, Ла Рамбла е център на активност денем и нощем. Разходете се по този оживен булевард и разгледайте многобройните магазини, кафенета и пазари. Не пропускайте да посетите Mercat de la Boqueria – колоритен пазар, предлагащ разнообразие от пресни продукти и местни деликатеси. Като една от най-известните забележителности в Барселона, Ла Рамбла наистина въплъщава оживения дух на града.

Работно време

Ла Рамбла е обществена улица и е отворена 24 часа в денонощието.

Местоположение

Ла Рамбла започва от площад Каталуния и завършва при паметника на Христофор Колумб в близост до крайбрежната улица.

Обществен транспорт

Ла Рамбла е лесно достъпна с метро. По протежение на La Rambla се намират метростанциите Liceu и Drassanes на линия 3 и станция Catalunya на линии 1 и 3.

Няколко автобусни линии също обслужват Ла Рамбла, включително 14, 59 и 91. 

Автобусът Barcelona Bus Turístic също спира на площад Каталуния, в горната част на Ла Рамбла.

Достъпност

Ла Рамбла е удобен за пешеходци булевард, напълно достъпен за хора с двигателни проблеми. Улицата е равна и павирана, което улеснява придвижването на хора в инвалидни колички. Повечето магазини, ресторанти и забележителности по Ла Рамбла са достъпни за инвалидни колички.

Билети и разходи

Няма входна такса за разходка по Ла Рамбла. 

Паркинги

Паркинг SABA Plaça de Catalunya: Този паркинг се намира на площад Каталуния и е в горната част на Ла Рамбла.

Паркинг BSM La Boqueria: Този паркинг се намира на Carrer de Floristes de la Rambla, на кратко разстояние пеша от La Rambla.

Паркинг SABA BAMSA Illa Raval: Този паркинг се намира на Carrer de Sant Rafael, на няколко минути пеша от долния край на La Rambla.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Ла Рамбла е рано сутрин или късно вечер, когато е по-малко претъпкана. Ако искате да усетите шума и суетата, най-натовареното време е по обяд и в ранната вечер.

Ла Рамбла е целогодишна атракция. Въпреки това тя може да бъде изключително претъпкана по време на пиковия туристически сезон (Април – октомври). Ето защо посещението през неактивния сезон (Ноември – Март) може да бъде по-удобно, ако предпочитате по-малко тълпи.

Парк на Сиутадела (Parc de la Ciutadella) 

Parc de la Ciutadella - Sights in Barcelona

Паркът на Сиутадела е пищен оазис в сърцето на Барселона. Този обширен парк, една от най-популярните атракции в Барселона, е идеално място за спокойни разходки, пикници или разходки с лодка по езерото. В него се намират зоологическата градина на града, зашеметяващ фонтан, вдъхновен от фонтана Треви в Рим, и няколко музея, включително сградата на каталунския парламент – тук всеки може да намери по нещо за себе си. Със своите красиви зелени площи и оживена атмосфера паркът Ciutadella ви кани да се отпуснете и да се потопите в живата енергия на Барселона. Открийте това градско убежище и защо то е любимо на местните жители и туристите!

Работно време

От Януари до Февруари: от 10:00 до 18:00 ч.

От Март до Април: от 10:00 до 20:00 ч.

От Май до Септември: от 10:00 до 21:00 ч.

От октомври: от 10:00 до 20:00 ч.

През Ноември и Декември: от 10:00 до 18:00 ч.

Местоположение

Passeig de Picasso, 21, 08003 Барселона, Испания. Намира се в района на Стария град на Барселона, близо до центъра на града.

Обществен транспорт

До парка може да се стигне с няколко вида обществен транспорт. 

Най-близките метростанции са Триумфалната арка (линия 1) и Ciutadella | Vila Olímpica (линия 4).

Няколко автобусни линии, сред които 39, 40, 41, 42 и H16, имат спирки в близост до парка.

Трамвайна линия Т4 има спирка на Ciutadella | Vila Olímpica.

Паркът е на кратко разстояние пеша от железопътната гара Arc de Triomf.

Достъпност

Паркът Сиутадела е достъпен за хора с инвалидни колички, като асфалтираните пътеки улесняват придвижването в него. На разположение са и достъпни тоалетни. Все пак имайте предвид, че в някои части на парка може да има стълби, като например монументалния водопад и някои музейни зони. 

Билети и разходи

Входът в Парк де ла Сиутадела е безплатен.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Francesc Cambó: Този паркинг е разположен на адрес Carrer de Comerç, 32 и се намира на около 10 минути от градината.

BSM Wellington – Zoo: Този паркинг се намира на Carrer de Ramon Trias Fargas, 19 и е на около 5 минути пеша от Parc de la Ciutadella.

BSM Plaça Gardunya-La Boqueria: Този паркинг се намира на адрес Carrer de la Florista de la Rambla и е на около 15 минути от градината.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Парк де ла Сиутадела е рано сутрин или късно следобед, когато е по-малко претъпкан. Тези часове предлагат и възможност да се насладите на красотата на парка в по-мека светлина.

Паркът е красив през цялата година, но пролетта (Април-Юни) и есента (Септември-Ноември) са очарователни времена за посещение, благодарение на мекото време и живата зеленина. Лятото обаче може да бъде доста прекрасно с различни събития и дейности.

Дворецa на Каталунската Музика (Palau de la Música Catalana)

Palau de la Música Catalana - Sights in Barcelona

Следващата забележителност в Барселона е Дворецът на каталунската музика (Palau de la Música Catalana). Тази концертна зала, включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, е чудо на модернистичната архитектура. Проектирана от Луис Доменек I Монтанер, тя е украсена със сложни мозайки, витражи и скулптури, които прославят каталунската култура. Перлата в короната му е зашеметяващият витраж в зрителната зала. Независимо дали сте любител на музиката, или на архитектурата, тази забележителност в Барселона ще ви омагьоса с красотата си!

Работно време

Каталунският дворец на музиката е отворен за обиколки всеки ден от 10:00 до 15:30 ч. В дните на концерти залата може да има удължено работно време. 

Местоположение

C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

До Каталунския дворец на музиката можете да стигнете с метрото. Най-близките метростанции са Urquinaona (линии 1 и 4) и Plaça Catalunya (линии 1, 3, 6 и 7).

Няколко автобусни линии също имат спирки в близост до концертната зала: V15, V17, 45.

Червеният маршрут на официалния туристически автобус Hop-On Hop-Off в Барселона спира на площад Каталуния, на кратка разходка от Палау.

Достъпност

Каталунският дворец на музиката е напълно достъпен за хора с намалена подвижност. В цялата сграда има асансьори и рампи. Концертната зала предлага и система за индукционна примка за хора с увреден слух.

Билети и разходи

Цените на билетите за обиколка на Каталунския дворец на музиката започват от €20. Ако желаете да посетите концерт, цените на билетите могат да варират значително в зависимост от спектакъла – от €10 до над €100. 

Паркинги

Паркинг SABA Plaça Urquinaona: Този паркинг се намира на площад Plaça d’Urquinaona и е само на пет минути пеша от Двореца на каталунската музика (Palau de la Música Catalana).

Паркинг BSM La Boqueria: Този паркинг се намира на Carrer de Floristes de la Rambla и е на около десет минути пеша от концертната зала.

Паркинг BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на адрес Passeig de Colom и е на около петнадесет минути от концертната зала.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Каталунския дворец на музиката е по време на концерт, когато можете да оцените напълно акустиката и красотата на залата. Ако обаче планирате обиколка, препоръчително е да отидете в началото на деня, когато е по-малко претъпкано.

В концертната зала се провеждат представления целогодишно, но графикът е особено натоварен между Септември и Юни. Извън пиковия туристически сезон (от Ноември до Март) също е отлично време за посещение, тъй като има по-малко туристи.

Аквариумът в Барселона 

The Barcelona Aquarium - Sights in Barcelona

Аквариумът в Барселона е един от най-големите и най-вълнуващи аквариуми в Европа. В аквариума живеят над 11 000 морски обитатели от 450 вида, което го прави рай за любителите на морския живот. Основната му забележителност е Океанариумът – огромен аквариум, в който се срещат различни видове от средиземноморските екосистеми. Разходете се през 80-метровия му подводен тунел и се възхитете на акулите, които плуват над главите ви! Независимо дали пътувате със семейството си или изследвате самостоятелно, тази атракция обещава незабравимо преживяване. Гмурнете се в този завладяващ подводен свят и открийте защо той се смята за една от най-големите забележителности на Барселона!

Работно време

Януари – Март: Понеделник – Петък, от 10 до 19:30 ч. Уикенди и празници, от 10 до 20 ч.

Април-Май и октомври-Декември: От Понеделник до Петък, от 10 до 20 ч. Уикенди и празници, от 10 до 20:30 ч.

Юни – Септември: Всеки ден от 10:00 до 21:00 ч.

Моля, обърнете внимание, че последният вход е един час преди края на работното време.

Местоположение

Moll d’Espanya del Port Vell, s/n, 08039 Барселона, Испания. Той се намира в старото пристанище на града, Порт Вел, близо до края на улица Лас Рамблас.

Обществен транспорт

Най-близките станции на метрото са станция Drassanes на линия 3 и станция Barceloneta на линия 4.

В близост до аквариума спират автобусни линии 14, 59, 64, 120, D20 и H16.

Южният маршрут на Barcelona Bus Turístic спира на спирка Port Vell до аквариума.

Достъпност

Аквариумът в Барселона е напълно достъпен за хора с намалена подвижност. На входа има инвалидни колички, а всички експонати са пригодени за инвалидни колички. Има и адаптирани тоалетни за посетители с увреждания. За хората с увредено зрение в аквариума се допускат кучета водачи.

Билети и разходи

Билетите струват €21 за възрастни, €16 за деца на възраст 5-10 години и €8 за деца на възраст 3-4 години. Предлагат се и семейни пакети с отстъпка.

Паркинги

Паркинг BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на улица Passeig de Colom, на кратко разстояние пеша от аквариума.

Паркинг Edén: Този паркинг се намира на адрес Carrer Nou de la Rambla, 12 и е на около 10 минути от аквариума.

Паркинг BSM Moll d’Espanya: Този паркинг се намира в непосредствена близост до аквариума.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на аквариума в Барселона е рано сутрин или късно следобед, когато е по-малко претъпкан. Работните дни обикновено са по-малко натоварени от уикендите.

Аквариумът може да бъде посетен по всяко време на годината като атракция на закрито. Възможно е обаче той да е по-натоварен по време на училищните ваканции и дъждовните дни, когато дейностите на открито са по-малко привлекателни.

Площад Каталуния (Plaça de Catalunya) 

Plaça de Catalunya - Sights in Barcelona

Площад Каталуния – оживеният централен площад на града. Тази забележителност на Барселона служи като място за срещи на местните жители и туристите. Със своите красиви фонтани, статуи и пълни с гълъби паркове той е една от най-фотогеничните забележителности в Барселона. Площадът е заобиколен и от различни магазини, кафенета и ресторанти. Независимо дали искате да пазарувате до насита, или просто да седнете и да се насладите на наблюдението на хората, площад Каталуния предлага частица от динамичния живот на Барселона.

Работно време

Площад Каталуния е обществен площад, отворен 24 часа в денонощието.

Местоположение

08002 Барселона, Испания

Обществен транспорт

Площад Каталуния е важен транспортен възел в Барселона. Той се обслужва от няколко линии на метрото (L1, L3, L6 и L7), множество автобусни линии (22, 24, 41, 55, 67, 68 и H16) и мрежата от градски и крайградски влакове FGC. Оттук тръгва и аеробусът до летище Барселона. На площада се намират и спирките на градския туристически автобусен маршрут Hop-On Hop-Off.

Достъпност

Площад Каталуния е достъпен за инвалидни колички, като рампите и равните повърхности улесняват придвижването. Метростанцията на площад Каталуния също е оборудвана с асансьори за лесен достъп до перона. Освен това много от околните магазини и ресторанти са достъпни за хора с проблеми с придвижването.

Билети и разходи

Достъпът до площад Каталуния е безплатен.

Паркинги

Паркинг SABA Plaça de Catalunya: Този паркинг се намира на самия площад и работи 24 часа в денонощието.

Паркинг NN Bonsuccés: Този паркинг е разположен на адрес Carrer dels Àngels, 9 и се намира на около пет минути пеша от площад Каталуния.

BSM La Boqueria: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Floristes de la Rambla и е на около десет минути пеша от площада.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на площад Каталуния е през деня, когато площадът е оживен. Особено оживено е в късния следобед и ранната вечер, когато местните жители приключват работа, а туристите се връщат от еднодневните си екскурзии.

Що се отнася до най-подходящото време през годината, площад Каталуния е целогодишна атракция. Ако обаче предпочитате по-малко хора, помислете дали да не посетите Барселона извън пиковия сезон (от Ноември до Март).

Замъкът Монжуик

Montjuïc Castle - Sights in Barcelona

Кацнал на върха на хълма Монжуик, замъкът Монжуик предлага панорамна гледка към Барселона и Средиземно море. Замъкът има богата история, датираща от 1640 г., и през вековете е изпълнявал различни функции – от военна крепост до затвор. Днес това е една от най-посещаваните забележителности в Барселона, която предлага на посетителите поглед към завладяващото си минало чрез добре запазените си структури и експонати. Не пропускайте да видите това историческо бижу по време на пътуването си до Барселона!

Работно време

От Ноември до Март: 10:00-18:00 ч.

Април – октомври: 10:00 ч: 10:00-20:00 ч.

Моля, обърнете внимание, че последният вход е 30 минути преди края на работното време. Замъкът е затворен на 1 Януари, 1 Май, 24 Юни и 25 Декември.

Местоположение

Ctra. de Montjuïc, 66, 08038 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Автобус 150 от площад Испания ще ви отведе директно до замъка. Можете също така да вземете кабинковия лифт Монжуик от парка Монжуик.

Най-близките метростанции са Paral-lel по линии 2 и 3 и Plaça Espanya по линии 1 и 3. Оттам ще трябва да вземете автобус или кабинковия лифт, за да стигнете до замъка.

Достъпност

Замъкът Монжуик е частично достъпен за посетители с намалена подвижност. В някои зони има рампи и асансьори. Все пак имайте предвид, че поради историческия характер на замъка някои части може да не са напълно достъпни. От информационния център на замъка могат да бъдат взети безплатно инвалидни колички.

Билети и разходи

Общият вход за замъка Монжуик струва €5. Намалените билети са на стойност €3 за лица на възраст от 16 до 29 години, над 65 години и притежатели на библиотечна карта на Барселона или голяма семейна карта. Входът е безплатен за деца под 16 години и за всички посетители в Неделя след 15:00 ч.

Паркинги

BSM Plaça Navas: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Jaume Fabra, 12 и е на 20 минути път с автобус от замъка.

Паркинг SABA BAMSA Vilamarí: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Vilamarí, 61 и е на 25 минути с автобус от замъка Монжуик.

Фондация Жоан Миро  

The Joan Miró Foundation  - Sights in Barcelona

Фондация Жоан Миро е музей на модерното изкуство, който представя творбите на един от най-известните испански художници – Жоан Миро. Във фондацията се съхраняват над 10 000 експоната, сред които картини, скулптури и текстил. Дизайнът ѝ – бяла сграда с тераси и дворове – сам по себе си е произведение на изкуството. Разположена на хълма Монжуик, тя предлага зашеметяваща гледка към Барселона. Посещението на фондация Жоан Миро позволява да се опознае творческият път на Миро. Тя дава възможност да се надникне в света на съвременното изкуство. Това несъмнено е една от най-интересните забележителности в Барселона за любителите на изкуството.

Работно време

От 1 октомври до 30 Юни: Вторник и Сряда от 10 до 18 ч., четвъртък от 10 до 20 ч., Петък и Събота от 10 до 18 ч., Неделя и официални празници от 10 до 15 ч.

От 1 Юли до 30 Септември: Вторник и Сряда от 10 до 20 ч., четвъртък от 10 до 21 ч., Петък и Събота от 10 до 20 ч., Неделя и официални празници от 10 до 15 ч.

Фондация Жоан Миро е затворена в Понеделник (с изключение на официалните празници), на 1 Януари, 1 Май и 25 Декември.

Местоположение

Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Можете да вземете фуникуляра от метростанция Paral-lel (линии 2 и 3), за да стигнете до Монжуик. Оттам до фондация „Жоан Миро“ има кратко разстояние пеша.

Автобусни линии 55 и 150 също спират в близост до музея. 

Червеният маршрут на официалния туристически автобус Hop-On Hop-Off в Барселона има спирка при Fundació Joan Miró.

Достъпност

Фондация Жоан Миро е достъпна за хора с инвалидни колички. Разполага с рампи и асансьори за посетители с двигателни проблеми. Музеят също така предлага инвалидни колички за заемане без заплащане. Все пак се препоръчва предварителна резервация поради ограничените наличности. При поискване се предлагат тактилни обиколки и аудио описания за хора с увредено зрение.

Билети и разходи

Общият вход за фондация Жоан Миро е €13. Ученици и пенсионери (над 65 г.) могат да влязат за €7. Деца под 15 г. и безработни лица могат да влязат безплатно. Фондацията предлага и безплатен вход всяка Събота след 15:00 ч. и през целия ден в първата Неделя на всеки месец.

Паркинги

BSM Ciutat del Teatre: Този паркинг се намира на Avinguda de la Francesc Ferrer i Guàrdia, 7, на седем минути от фондацията.

Паркинг SABA BAMSA Poble Sec-Paral-lel: Този паркинг се намира на адрес Carrer de l’Abat Safont, 2 и е на около 20 минути от фондацията. 

Паркинг SABA Parc de Montjuïc: Този паркинг се намира на адрес Avinguda del Castell и е на около 10 минути от фондация „Жоан Миро“.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на фондация Жоан Миро е рано сутрин или късно следобед, когато е по-малко претъпкана. През делничните дни музеят е по-тих.

Що се отнася до най-доброто време от годината, посещението по време на слабия туристически сезон (от Ноември до Март) може да помогне да се избегнат тълпите. Все пак имайте предвид, че през тези месеци фондацията може да има по-кратко работно време.

Болница Сант Пау  

Hospital de Sant Pau - Sights in Barcelona

Проектиран от Луис Доменек I Монтанер, този комплекс в стил ар нуво е бил напълно функционираща болница до 2009 г. Днес той служи като музей и културен център. Красивите му павилиони, украсени с цветни плочки и сложни скулптури, са разположени сред пищни градини. Болницата Сант Пау е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и една от най-важните забележителности в Барселона. Посещението тук предлага възможност за запознаване с медицината и архитектурата от началото на XX век.

Работно време

Април – октомври: от 9,30 до 18,30 ч. (от Понеделник до Неделя)

Ноември – Март: от 9:30 до 16:30 ч. (от Понеделник до Неделя)

Моля, обърнете внимание, че последният вход е един час преди края на работното време. Болницата Сант Пау е затворена на 1 Януари и 25 Декември.

Местоположение

Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167, 08025 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Най-близката спирка на метрото е Sant Pau/Dos de Maig, линия 5.

В близост до болницата спират автобусни линии 19, 20, 45, 47, 50 и N1.

Официалният туристически автобус Hop-On Hop-Off на Барселона също спира на спирка Hospital de Sant Pau.

Достъпност

Болница Сант Пау е достъпна за хора с намалена подвижност. В целия комплекс има рампи и асансьори. Инвалидни колички могат да се заемат безплатно на място. Обектът предлага и обиколки с екскурзовод с жестомимичен превод за хора с увреден слух и тактилни посещения за хора с увредено зрение, като и за двете трябва да се направи предварителна резервация.

Билети и разходи

Билетът за Hospital de Sant Pau струва €15. За ученици, пенсионери и посетители с увреждания се предлагат билети с намалени цени – по €10,50. Децата под 16 години могат да влизат безплатно.

Паркинги

Паркинг BSM Avinguda Gaudí: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Castillejos, 328, на кратко разстояние пеша от болница Sant Pau.

Паркинг SABA BAMSA Hospital de Sant Pau: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167 и е в непосредствена близост до болницата.

NN Dos de Maig: Този паркинг се намира на адрес Carrer del Dos de Maig, 327 и е на около пет минути от болницата.

Най-доброто време за посещение

Болницата Сант Пау е по-малко претъпкана сутрин или в късния следобед. Освен това през делничните дни е по-тихо, отколкото през уикендите. 

Що се отнася до най-подходящото време за посещение, пролетта (Април-Юни) и есента (Септември-Ноември) са идеални, тъй като през тези периоди времето в Барселона е приятно. Това са сезони извън пика на туристите, така че ще срещнете по-малко тълпи в тази популярна атракция на Барселона.

Национален Музей на Изкуствата на Каталуния (MNAC)

National Art Museum of Catalonia (MNAC) - Sights in Barcelona

Националният музей на изкуствата е част от величествения Национален дворец. В този музей се съхранява огромна колекция от каталунско изкуство, обхващаща период от хиляда години. От романски църковни картини до модерно изкуство, MNAC предлага цялостно пътешествие из богатата художествена история на Каталуния. От покрива на музея се открива и панорамна гледка към Барселона, което го прави една от най-посещаваните забележителности в града. Независимо дали сте любител на изкуството, или случаен посетител, MNAC обещава обогатяващо културно преживяване.

Работно време

От октомври до Април: Вторник-Събота: Неделя и официални празници: от 10 до 18 ч: Затворено в Понеделник (с изключение на официалните празници).

От Май до Септември: Вторник – Събота: от 10:00 ч: Неделя и официални празници: 10:00-20:00 ч: Затворено в Понеделник (с изключение на официалните празници).

Местоположение

Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona, Spain.

Обществен транспорт

Най-близките метростанции са Plaça Espanya (линии 1 и 3) и Poble Sec (линия 3). 

Няколко автобусни линии също спират в близост до музея, включително линии 9, 13, 27, 37, 50, 55, 65, 79, 91, 109, D20 и H12. 

Можете също така да вземете влака FGC до станция Plaça Espanya или туристическия автобус Barcelona Hop-On Hop-Off, който има спирка в MNAC.

Достъпност

Националният музей на изкуствата на Каталуния е достъпен за хора с намалена подвижност. В целия музей има асансьори и рампи. В гардероба на музея има безплатни инвалидни колички. Музеят предлага и обиколки с екскурзовод за хора със зрителни и слухови увреждания, което го превръща в истински приобщаваща атракция на Барселона.

Билети и разходи

Общият вход за Националния музей на изкуствата на Каталуния струва €12. Ако желаете да посетите временните изложби, комбинираният билет струва €15. Намалени цени се предлагат за студенти, пенсионери и многодетни семейства.

Паркинги

Паркинг BSM Ciutat del Teatre: Този платен паркинг се намира на Avinguda de la Reina Maria Cristina, 16, на около 10 минути от музея.

Паркинг SABA BAMSA Illa Raval: Този платен паркинг се намира на адрес Carrer de Sant Rafael, 15 и е на около 15 минути от музея. 

Паркинг NN Montjuïc: Този платен паркинг се намира на Carrer de la Fruita, 2-4, само на 5 минути пеша от MNAC.

Най-доброто време за посещение

Националният музей на изкуствата на Каталуния (MNAC) обикновено е по-малко претъпкан рано сутрин или късно следобед. Подобно на много други забележителности в Барселона, той е най-натоварен от май до Септември по време на пиковия туристически сезон. Ако предпочитате по-спокойно посещение, помислете дали да не отидете в делничен ден или извън пиковия сезон от Ноември до Март.

Увеселителен Парк Тибидабо

Tibidabo Amusement Park - Sights in Barcelona

Кацнал на планината Тибидабо, най-високата точка в града. Увеселителният парк Тибидабо предлага уникална смесица от очарование на стария свят и съвременни вълнуващи моменти. Със старинни атракциони от началото на 20-и век и по-нови, предизвикващи адреналин, той е подходящ за всички възрасти. Паркът предлага и панорамна гледка към Барселона, което го превръща в самостоятелно място за разглеждане на забележителности. Независимо дали търсите приключения, или просто искате да прекарате един изпълнен със забавления ден със семейството си, увеселителният парк Тибидабо е една от задължителните забележителности в Барселона.

Работно време

През лятото (Юни-Септември) паркът е отворен обикновено от 11:00 до 23:00 ч.

През непиковия сезон (октомври – Май) обикновено е отворен през уикендите и официалните празници от 11 до 19 ч.

Местоположение

Plaça del Tibidabo, 3-4, 08035 Barcelona, Spain.

Обществен транспорт

Tibibus е най-прекият начин да стигнете до увеселителния парк Тибидабо. Автобусът тръгва от площад Каталуния и отива директно до парка.

Можете също така да вземете влака FGC от площад Каталуния до спирката Peu del Funicular, след което да се прехвърлите на фуникуляра, който ви изкачва на планината Тибидабо.

Можете също така да вземете автобус 196 от метростанция Avinguda Tibidabo до парка.

Достъпност

Увеселителният парк Тибидабо е ангажиран с достъпността. Паркът предлага наемане на инвалидни колички и разполага с рампи за лесен достъп до повечето зони. Все пак, моля, имайте предвид, че някои зони могат да бъдат трудни за хора с двигателни проблеми поради разположението на парка в планината. Някои атракциони също могат да имат ограничения от съображения за безопасност.

Билети и разходи

Билетите за общ вход в увеселителния парк Тибидабо струват €28,50 за възрастни и €10,30 за деца под 120 см. Децата с височина под 90 см влизат безплатно. Тези цени включват достъп до всички атракциони и влакчета в парка.

Паркинги

Паркинг Тибидабо: Този паркинг се намира на входа на парка и е с фиксирана цена от €10 за целия ден.

Паркинг Vallvidrera Superior FGC: Този безплатен паркинг се намира на около 15 минути пеша от парка. Железопътна линия свързва този паркинг с парка.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време да посетите увеселителния парк Тибидабо е през седмицата, когато е по-малко претъпкан. Паркът отваря врати в 11:00 ч., така че ранното пристигане може да помогне да се избегнат дългите опашки.

Що се отнася до най-доброто време за посещение, пролетта и есента предлагат приятно време, идеално за дейности на открито. Все пак имайте предвид, че паркът е затворен в определени дни извън пиковия сезон (Януари-Март и октомври-Декември).

Пласа де Еспаня

Plaza d'Espanya - Sights in Barcelona

Пласа де Еспаня е един от най-значимите площади в града. Той е оживен център на дейност с впечатляващите си фонтани, статуи и кули. От площада се открива и зашеметяваща гледка към Палау Насионал (Националния дворец), където се помещава Националният музей на изкуствата на Каталуния. Независимо дали изследвате архитектурните му чудеса, или се наслаждавате на спокойна разходка из това оживено обществено пространство, площад Испания е една от онези забележителности в Барселона, които обещават незабравимо преживяване.

Работно време

Като обществен площад Пласа де Еспаня е отворен по всяко време на денонощието.

Местоположение

s/n, 08004 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Метростанция Espanya, обслужвана от линии 1 и 3, се намира точно под площада.

Няколко автобусни линии, сред които 13, 23, 37, 46 и H12, също спират на Пласа де Еспаня.

Друга възможност за достигане до площада е жп гарата FGC (линии S8, S33, R6, R5 и S4). 

Официалният туристически автобус Hop-On Hop-Off на Барселона също спира на Пласа де Еспаня.

Достъпност

Площад Пласа де Еспаня е напълно достъпен за хора с двигателни проблеми. Равната и асфалтирана площ улеснява придвижването с инвалидна количка или скутер за придвижване. Близката метростанция (Espanya) също разполага с асансьори и ескалатори за лесен достъп.

Билети и разходи

Няма входна такса за посещение на площад Пласа де Еспаня.

Паркинги

Паркинг BSM Plaça d’Espanya: Този паркинг е удобно разположен точно на площад Пласа де Еспаня, което го прави отличен избор за посетителите.

Паркинг SABA BAMSA Vilamarí: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Vilamarí, 61 и е на около пет минути от площада.

NN Rocafort: Този паркинг, намиращ се на Carrer de Rocafort, 64-68, също е на около пет минути пеша от площад Пласа де Еспаня.

Най-доброто време за посещение

Най-подходящото време за посещение на площад Испания е вечер, когато вълшебният фонтан на Монжуик оживява с впечатляващото си шоу от вода, светлина и музика. Това шоу обикновено започва в 20:00 или 21:00 ч., в зависимост от годишното време.

Що се отнася до най-подходящото време на годината, площад Испания е целогодишна атракция. Въпреки това, ако искате да избегнете тълпите, най-добре е да го посетите извън пиковия сезон (от Ноември до Март).

Зоологическата Градина в Барселона  

Barcelona Zoo - Sights in Barcelona

Разположен в зеления бял дроб на града, Парк де ла Сиутадела, зоопаркът в Барселона е убежище за любителите на животни. Домът на над 4000 животни от 400 различни вида предлага вълнуващо опознаване на дивата природа от цял свят. Всеки може да намери нещо за себе си – от африкански слонове и жирафи до делфини и екзотични птици. Като една от най-посещаваните забележителности в Барселона, тя предлага изпълнен със забавления ден както за семейства, така и за любители на природата. Възползвайте се от тази завладяваща среща с дивата природа точно в сърцето на Барселона!

Работно време

Януари и Февруари: 10:00-17:00 ч.

Март и Ноември: от 10:00 до 17:30 ч. 

Април, Май и октомври: 10:00-18:00 ч.

От Юни до Септември: от 10:00 до 19:00 ч.

Декември: от 10:00 до 17:00 ч.

Моля, имайте предвид, че билетната каса затваря един час преди затварянето на Зоопарка.

Местоположение

Parc de la Ciutadella, Passeig de Picasso, 21, 08003 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Най-близките метростанции са Ciutadella – Vila Olímpica (линия 4) и Arc de Triomf (линия 1).

В близост до зоологическата градина спират автобусни линии H14, H16, V21 и V27.

Най-близката трамвайна спирка е Ciutadella – Vila Olímpica (T4).

Достъпност

Зоологическата градина в Барселона се стреми да бъде достъпна за всички посетители. Целият парк е достъпен за инвалидни колички, като има рампи и адаптирани тоалетни. Инвалидни колички могат да се заемат безплатно на входа. За посетителите с увредено зрение има тактилни карти и информация на брайлов шрифт. Зоологическата градина предлага и обиколки на жестомимичен език за хората с увреден слух.

Билети и разходи

Билетите за възрастни за зоологическата градина в Барселона струват €21,40, а билетите за деца на възраст от 3 до 12 години са на цена от €12,95. За пенсионери (над 65 години) цената на билета е €10,05. Децата на възраст под 3 години могат да влизат безплатно.

Паркинги

Паркинг Ciutadella-Vila Olímpica: Намира се на адрес Carrer de Ramon Trias Fargas, 23, на кратко разстояние пеша от зоологическата градина.

BSM Wellington – паркинг на зоопарка: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Ramon Trias Fargas, 7 и е в близост до зоологическата градина.

Паркинг BSM Biomèdic: Този паркинг се намира на адрес Carrer del Doctor Aiguader, 88 и е малко по-далеч, но все пак на пешеходно разстояние.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на зоологическата градина в Барселона е рано сутрин, когато тя отваря в 10:00 ч., тъй като животните са най-активни, а тълпите са по-малко. 

Целогодишно зоологическата градина в Барселона е чудесно място за посещение. Въпреки това пролетта (от Март до Юни) и есента (от Септември до Ноември) са възхитителни, тъй като времето е меко. През тези периоди зоологическата градина е по-малко претъпкана, отколкото през пиковите летни месеци.

Барселона Павилион

Barcelona Pavilion - Sights in Barcelona

Павилионът в Барселона е проектиран от Лудвиг Мис ван дер Рое. Той е основополагащ образец на модерната архитектура. Известен със своите елегантни линии и минималистичен дизайн, павилионът първоначално е построен за Международното изложение през 1929 г. Днес той символизира архитектурната иновация и е задължителна атракция за любителите на дизайна. Неговият отразяващ басейн, отворен план и използването на луксозни материали като мрамор и оникс го правят уникално допълнение към списъка със забележителности на Барселона.

Работно време

От Понеделник до Неделя: 10:00 – 20:00 ч.

Местоположение

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7, 08038 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Най-близката метростанция е Espanya, която се обслужва от линии 1 и 3.

Автобусните линии D20, H12, H16, 13, 23, 37 и 150 имат спирки в близост до Павилиона на Барселона.

С влак FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) линиите S8, S33, R6, R5 и S4 спират на станция Espanya. Оттам до павилиона има само една кратка разходка.

Достъпност

Павилионът на Барселона е достъпен за хора с инвалидни колички. Той разполага с рампи и равна повърхност, което улеснява посетителите с проблеми с придвижването да разгледат обекта. Все пак си струва да се отбележи, че не са предвидени специални съоръжения или услуги за посетители с увредено зрение или слух.

Билети и разходи

Входът за павилиона в Барселона струва €7. За студенти и пенсионери се предлага намален вход от €5. Децата под 16 години могат да влизат безплатно.

Паркинги

Паркинг BSM Ciutadella-Zoo: Този паркинг се намира на Avinguda del Marquès de l’Argentera, само на пет минути пеша от павилиона на Барселона.

Паркинг SABA BAMSA Barceloneta Centre: Този паркинг се намира на адрес Passeig de Colom, 1 и е на около десет минути пеша от павилиона.

Паркинг BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на адрес Paseo de Colón, 1 и е на около дванадесет минути от павилиона на Барселона.

Най-доброто време за посещение

Павилионът на Барселона е отворен през цялата година, което го прави гъвкаво допълнение към вашия маршрут. През делничните дни той е по-малко претъпкан, особено рано сутрин или в късния следобед. Ако искате да избегнете тълпите, помислете за посещение извън пиковия сезон от Ноември до Март.

Санта Мария Дел Мар

Santa Maria del Mar - Sights in Barcelona

Санта Мария дел Мар е величествена готическа църква в квартал Рибера, която е свидетелство за морското минало на Барселона. Построена между 1329 г. и 1383 г., тя демонстрира чистия каталунски готически архитектурен стил. Зашеметяващите витражи, високите сводести тавани и спокойната атмосфера на църквата я правят една от най-обичаните забележителности в Барселона. Независимо дали сте ентусиаст по архитектура или любител на историята, Санта Мария дел Мар предлага незабравим поглед към богатото наследство на Барселона.

Работно време

От Понеделник до Събота:

9:00-13:00 ч. и 17:00-20:30 ч. (Януари-Март, октомври-Декември)

От 9 до 13:30 ч. и от 17 до 20:30 ч. (Април – Юни, Септември)

9:00-13:30 ч. и 17:00-21:00 ч. (Юли-Август)

В Неделя и на официални празници:

0:00-14:00 ч. и 17:00-20:30 ч. (Януари-Март, октомври-Декември)

От 10 до 14 ч. и от 17 до 20:30 ч. (Април – Юни, Септември)

от 10 до 14 ч. и от 17 до 21 ч. (Юли – Август)

Местоположение

Plaça de Santa Maria, 1, 08003 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

За да стигнете до Санта Мария дел Мар, можете да вземете метрото до станция Jaume I на линия 4. Оттам до църквата има само една кратка разходка.

В близост до църквата спират и няколко автобусни линии, сред които 45, V15, V17 и 120.

Можете също така да се възползвате от туристическия автобус Hop-On Hop-Off – и червеният, и синият маршрут имат спирки наблизо.

Достъпност

Санта Мария дел Мар е достъпна за посетители с двигателни проблеми. Налични са рампи за достъп с инвалидни колички, а църквата е адаптирана, за да се осигури лесно придвижване за всички посетители. Моля, имайте предвид, че е възможно да има зони с ограничен достъп поради историческия характер на сградата.

Билети и разходи

Входът в Санта Мария дел Мар е безплатен. Екскурзиите с екскурзовод обаче осигуряват достъп до покрива, криптата и галериите. Тези обиколки струват €8,50 за възрастни и €4,25 за деца на възраст между 7 и 16 години. Децата под 6 години могат да влизат безплатно.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Francesc Cambó: Този паркинг е разположен на адрес Avinguda de Francesc Cambó, 10 и се намира само на пет минути пеша от църквата.

Паркинг BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на адрес Passeig de Colom, 1 и е на около десет минути пеша от Санта Мария дел Мар.

Паркинг BSM Wellington – Zoo: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Ramon Trias Fargas, 19 и е на около петнадесет минути от църквата.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време да посетите Санта Мария дел Мар е през делничните дни, когато е по-малко претъпкана. 

Що се отнася до годишното време, посещението по време на слабия туристически сезон (от Ноември до Март) може да бъде добър вариант за избягване на тълпите. Престоят през летните месеци обаче ви позволява да изживеете църквата, окъпана в красива слънчева светлина, която се процежда през витражите ѝ.

Паметникът на Колумб

The Columbus Monument - Sights in Barcelona

Паметникът на Колумб, който се намира в долния край на улица Ла Рамбла, е посветен на първото пътуване на Христофор Колумб до Америка. Високата 60 м колона, увенчана със статуя на Колумб, насочена към Новия свят, предлага панорамна гледка към Барселона от своята наблюдателна площадка. В основата на паметника са изложени красиви скулптури, изобразяващи сцени от живота на Колумб. Като една от най-известните забележителности в Барселона, той е завладяващ поглед към богатата история на Испания и чудесна възможност за снимки за посетителите.

Работно време

Януари – Февруари: 8:30 до 19:30 ч.

Март – Май: от 8 до 30 ч: 8:30 до 20:30 ч.

Юни – Септември: от 8:30 до 21:30 ч.

Октомври – Декември: от 8:30 до 19:30 ч.

Местоположение

Plaça del Portal de la Pau, 08002 Barcelona, Spain. Той се намира в края на улица Ла Рамбла, близо до крайбрежната улица на града.

Обществен транспорт

Най-близката метростанция е Drassanes, на линия 3.

Няколко автобусни линии спират в близост до паметника, включително линии 14, 59, 64, 91 и D20.

Южният маршрут на официалния туристически автобус на Барселона има спирка на Colom – Museu Marítim.

Достъпност

Паметникът на Колумб е достъпен за посетители с двигателни проблеми. Има асансьор, който отвежда посетителите до платформата за наблюдение. Все пак имайте предвид, че пространството в горната част е сравнително малко и може да не побира по-големи инвалидни колички или скутери за придвижване. Районът около паметника е асфалтиран и сравнително равен, което улеснява придвижването на ползвателите на инвалидни колички.

Билети и разходи

Входът за Паметника на Колумб струва €6. това включва достъп до наблюдателната площадка, от която се открива зашеметяваща гледка към Барселона.

Паркинги

BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на Paseo de Colón, 1, само на три минути пеша от паметника на Колумб.

Паркинг Edificio Colón: Този паркинг се намира на адрес Avinguda de les Drassanes, 17-21 и е на около шест минути от паметника на Колумб.

Услуги за паркиране – Valet Aeropuerto Barcelona: Този паркинг се намира на адрес Carrer Nou de la Rambla, 24 и е на десет минути от паметника на Колумб.

Най-доброто време за посещение

Паметникът на Колумб е отворен за посетители през цялата година. Най-доброто време за посещение е в ранните сутрешни или късните следобедни часове, когато е по-малко претъпкан. Ако планирате да се изкачите до наблюдателната площадка, прозрачните, слънчеви дни предлагат най-добрата гледка към Барселона. Що се отнася до времето на годината, пролетта и есента са идеални, тъй като забележителностите на Барселона са по-малко претъпкани, отколкото в разгара на летния сезон.

Побле Еспаньол

Poble Espanyol - Sights in Barcelona

Побле Еспаньол е уникален архитектурен музей на открито на хълма Монжуик, който предлага завладяващ поглед към различните култури и региони на Испания. Със 117 сгради в реален мащаб, които възпроизвеждат архитектурните стилове на различни испански провинции, това е като обиколка на Испания, без да напускате Барселона. От традиционни андалуски дворове до къщите в Страната на баските – това очарователно село е една от най-завладяващите забележителности в Барселона. Запознайте се с автентичната испанска култура чрез неговите занаятчийски магазини, ресторанти и редовни културни събития.

Работно време

Понеделник: 9:00-20:00 ч. 

Вторник-четвъртък: от 9:00 до 24:00 ч.

Петък: от 9 до 3 часа сутринта. 

Събота: 9:00 до 4:00 ч. 

Неделя: от 9 ч. до полунощ.

Местоположение

Av Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, 08038 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Най-близката метростанция е Espanya, по линии 1 и 3.

Автобуси 13, 23 и 150 спират в близост до Побле Еспаньол.

Фуникулярът на Монжуик е на кратко разстояние пеша от музея. 

Червеният маршрут на официалния туристически автобус Hop-On Hop-Off в Барселона има спирка в Побле Еспаньол.

Достъпност

Побле Еспаньол е напълно достъпен за хора с намалена подвижност. Обектът разполага с рампи и асансьори, което го прави лесен за придвижване. Инвалидни колички са на разположение за заемане на главния вход. За гостите с увредено зрение има тактилни модели на няколко сгради и информация на брайлов шрифт. Освен това за хора с когнитивни увреждания се предлага услуга за обиколка с екскурзовод.

Билети и разходи

Цените на билетите за възрастни за Побле Еспаньол започват от €14. Билетите за деца (4-12 г.) струват €7. Предлагат се и семейни билети за €35, които обхващат двама възрастни и две деца. Пенсионерите (над 65 години) и студентите могат да получат намален достъп за €10,50. 

Паркинги

Паркинг Poble Espanyol: Това е официалният паркинг на Побле Еспаньол, който се намира на адрес Av Francesc Ferrer I Guàrdia, 13. Намира се само на минута пеша от входа.

BSM Ciutat del Teatre: Този паркинг се намира на Av de la Francesc Ferrer i Guàrdia, 7 и е на около пет минути от Poble Espanyol.

Паркинг Монжуик: Този паркинг се намира на адрес Carrer de l’Alcalde Marcó, 2 и е на около десет минути пеша от Poble Espanyol.

Най-доброто време за посещение

Благодарение на приятния климат в Барселона, Побле Еспаньол е удоволствие за посещение по всяко време на годината. Все пак, за да избегнете струпването на хора, посетете го в делничен ден или рано сутринта.

През летните месеци (Юни-Август) в селото се провеждат множество фестивали и събития, които придават още повече жизненост. Ако сте нощна птица, вижте техните нощни дейности за уникално преживяване под звездите.

Пазар Ла Бокерия

La Boqueria Market - Sights in Barcelona

Следващата забележителност в списъка ни с атракции в Барселона е оживеният пазар Ла Бокерия. Този оживен пазар на известната улица Ла Рамбла е наслада за сетивата. С множество щандове за пресни продукти, меса, сирена и морски дарове, той е рай за любителите на храната. Тук се намират и многобройни барове и ресторанти, където можете да опитате местни ястия. Цветните експозиции и оживената атмосфера на пазара го правят една от най-посещаваните забележителности в Барселона. Независимо дали търсите уникални сувенири, или искате да се потопите в местната култура, пазарът Ла Бокерия е място, което задължително трябва да посетите.

Работно време

От Понеделник до Събота от 8:00 до 20:30 ч. 

Пазарът е затворен в Неделя и на официални празници. 

Местоположение

Разположен в центъра на Ла Рамбла, една от най-известните улици в Барселона. Точният му адрес е La Rambla, 91, 08001 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Най-лесният начин да стигнете до пазара La Boqueria е с метрото. Метростанция Liceu по линия 3 е само на няколко крачки от пазара.

Няколко автобусни линии също спират в близост до La Boqueria, включително 14, 59 и 91.

Ако използвате туристическия автобус „Барселона Hop-On Hop-Off“, слезте на спирка La Rambla – Pla de la Boqueria по червения маршрут.

Достъпност

Пазарът Ла Бокерия е достъпен за хора с двигателни проблеми. Пазарът е плосък и в по-голямата си част равен, което го прави лесен за придвижване с инвалидна количка или скутер за придвижване. Освен това има няколко входа и изхода, което позволява лесен достъп. 

Билети и разходи

Входът за пазар Ла Бокерия е безплатен.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Illa Raval: Този паркинг се намира на адрес Carrer del Sant Rafael, 15, на пет минути пеша от пазара Ла Бокерия.

Паркинг BSM La Boquería: Този паркинг е удобно разположен в непосредствена близост до пазара Carrer de la Florista de la Rambla.

Паркинг SABA BAMSA Plaça dels Àngels: Този паркинг се намира на адрес Carrer dels Angels, 1 и е на около седем минути пеша от пазара.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на пазара Ла Бокерия е сутрин, за предпочитане преди 10 ч., когато е по-малко претъпкан. Това е и най-подходящото време да видите пазара в най-живописната му форма, с пристигащите пресни продукти и изделия.

Що се отнася до най-подходящото време от годината, Ла Бокерия е отворен целогодишно с изключение на официалните празници. Въпреки това посещението през пролетта или есента ви позволява да избегнете летните тълпи, като същевременно се наслаждавате на различни сезонни плодове и зеленчуци.

Планината и Манастирът Монсерат

Montserrat Mountain and Monastery - Sights in Barcelona

Планината и манастирът Монсерат е друга забележителност, която трябва да се види в Барселона. Сгушено в сърцето на планинската верига Монсерат, това бенедиктинско абатство е духовно светилище, от което се откриват спиращи дъха гледки. Уникалните розови скали и назъбени върхове на планината създават зашеметяващ фон за манастира. Домът на Черната мадона, почитана статуя на Дева Мария, е значимо място за поклонение. Тази забележителност в Барселона съчетава природна красота, история и духовност на едно вдъхновяващо място. Планината и манастирът Монсерат трябва да бъдат включени в маршрута ви за пътуване в Барселона, независимо дали търсите спокойствие или приключения.

Работно време

Октомври – Април: от 7:30 до 20:00 ч.

Май – Септември: от 7:30 до 22:00 ч.

Местоположение

08199 Monistrol de Montserrat, Барселона, Испания. Намира се на около 60 км северозападно от центъра на Барселона.

Обществен транспорт

Вземете влак по линия R5 от площад Plaça d’Espanya към Манреса. Слезте на гара Aeri de Montserrat за кабинковия лифт или на гара Monistrol de Montserrat за зъбчатата железница.

Autocares Julia извършва ежедневна автобусна линия от Барселона (от Estació Sants или Plaça Espanya) до Монсерат.

Много компании предлагат еднодневни екскурзии от Барселона до Монсерат, включващи транспорт, екскурзовод, а понякога и храна.

Достъпност

Планината и манастирът Монсерат са достъпни за посетители с ограничена подвижност. Манастирът предоставя за ползване инвалидни колички, а за придвижване на различните нива има асансьори. Все пак, моля, имайте предвид, че някои области може да са трудни за достигане поради планинския терен. За посетителите с увредено зрение на територията на манастира се допускат кучета водачи.

Билети и разходи

Достъпът до манастира Монсерат е безплатен. Ако обаче желаете да посетите музея или да се качите на фуникуляра до планината, има допълнителни разходи. Входната такса за музея е €8, а двупосочният билет за фуникуляра Sant Joan струва €13,50. Билетът за фуникуляра Санта Кова е €4,50.

Паркинги

Паркинг Монсерат: Това е голям паркинг, разположен в близост до манастира. Това е платен паркинг.

Аери де Монсерат: Това е друг платен паркинг за посетители в близост до станцията на кабинковия лифт. 

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на планината и манастира Монсерат е рано сутрин или късно следобед, за да се избегнат тълпите. Обикновено през делничните дни е по-малко претъпкано.

Що се отнася до най-доброто време на годината, пролетта (от Април до Юни) и есента (Септември и октомври) предлагат приятно време и красиви природни пейзажи. Посещението през зимата обаче също може да бъде вълшебно, особено ако по планинските върхове има сняг.

Бункери Дел Кармел – Туро Де Ла Ровира

Bunkers del Carmel - Turo de la Rovira - Sights in Barcelona

Отидете до бункера Кармел – Туро де ла Ровира, за да се насладите на панорамна гледка към Барселона. Някога противовъздушна батарея по време на Испанската гражданска война, този исторически обект се е превърнал в една от най-уникалните забележителности в Барселона. 360-градусовата гледка от тази наблюдателна точка е спираща дъха и предлага гледка от птичи поглед към обширния пейзаж и емблематичните забележителности на града. Вземете със себе си пикник и се потопете в залеза, за да изживеете незабравимо преживяване на тази по-малко известна, но задължителна за посещение забележителност в Барселона.

Работно време

Бункерите дел Кармел са отворени по всяко време на денонощието.

Местоположение

Carrer del Turó de la Rovira, 61, 08032 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

За да стигнете до Бункера дел Кармел – Туро де ла Ровира, вземете автобус номер 24 от площад Каталуния и слезте на последната спирка – Ел Кармел. Оттам до бункерите се стига за 15 минути пеша нагоре по склона.

Като алтернатива можете да вземете метрото по линия 4 до станция Guinardó Hospital de Sant Pau и да вървите пеша по хълма около 30 минути. 

Друг вариант е да вземете автобус V17 от Port Vell до спирката на Plaça de Sanllehy, след което следва 20-минутна разходка нагоре по хълма.

Достъпност

Достигането до Бункерите дел Кармел – Туро де ла Ровира изисква пешеходен преход, който може да не е подходящ за хора с двигателни проблеми. Теренът е неравен и има някои стръмни участъци. Поради това може да не е лесно достъпен за лица, използващи инвалидни колички, или за лица с ограничена подвижност.

Билети и разходи

Най-добрата част от посещението на Бункерите дел Кармел – Туро де ла Ровира е, че е безплатно!

Паркинги

Паркинг BSM Travessera de Dalt: Този паркинг се намира на адрес Travessera de Dalt, 51 и е на около 20 минути от обекта.

Паркинг El Carmel – Hospital del Mar: Този паркинг се намира на адрес Carrer d’Amílcar, 31 и е на около 15 минути от бункерите.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на бункерите дел Кармел – Туро де ла Ровира е при изгрев или залез слънце. Златистите нюанси на небето създават вълшебен фон за гледката на градския пейзаж. 

Целогодишно тази забележителност е отворена и достъпна за посетители. Пролетните и есенните месеци обаче предлагат по-комфортни температури за прекарване на времето на открито. Проверете прогнозата за времето, преди да отидете, тъй като на върха може да е ветровито.

Храмът на Пресветото Сърце Исусово на Хълма Тибидабо.

Temple of the Sacred Heart of Jesus on Tibidabo Hill - Sights in Barcelona

Храмът на Свещеното сърце на Исус на хълма Тибидабо е разположен на най-високата точка в града. От тази величествена църква се открива панорамна гледка към Барселона, която е просто спираща дъха. Издигащата се в църквата статуя на Исус, с протегнати към града ръце, е една от най-разпознаваемите забележителности на Барселона. Неоготическият ѝ дизайн и зашеметяващите витражи я правят известна гледка за туристите и местните жители. Независимо дали разглеждате красивия ѝ интериор, или се любувате на гледката от наблюдателната ѝ площадка, посещението на хълма Тибидабо със сигурност ще бъде акцент в пътуването ви до Барселона.

Работно време

От Вторник до Неделя: от 11:00 до 19:00 ч. 

Местоположение

Plaça del Tibidabo, 1, 08035 Barcelona, Spain. Той се намира на върха на планината Тибидабо, откъдето се открива гледка към град Барселона.

Обществен транспорт

За да стигнете до Храма на Пресветото сърце Исусово на хълма Тибидабо, можете да вземете влак FGC от площад Каталуния до спирка Peu del Funicular. Оттам можете да се качите на фуникуляра до Vallvidrera и след това да хванете автобус номер 111, който ви отвежда директно до Тибидабо.

Друг вариант е автобус T2A, който тръгва от площад Каталуния и отива директно до Тибидабо през почивните и празничните дни.

Достъпност

Храмът на Пресветото сърце Исусово на хълма Тибидабо е достъпен чрез фуникуляр, което улеснява хората с двигателни проблеми. Църквата разполага с асансьори, които отвеждат посетителите до горните нива. Все пак, моля, имайте предвид, че някои части на църквата може да не са напълно достъпни за ползватели на инвалидни колички или за хора с тежки двигателни проблеми. 

Билети и разходи

Входът за храма на Пресветото сърце Исусово е безплатен. Въпреки това, ако желаете да се качите с асансьора до Статуята на Исус за панорамна гледка към Барселона. В този случай се заплаща такса в размер на €3,50.

Паркинги

Паркинг Tibidabo: Този безплатен паркинг се намира на площад „Доктор Андреу“, на кратко разстояние пеша от храма Пресвето сърце Исусово.

BSM Avinguda Tibidabo: Този паркинг се намира на Avinguda Tibidabo, 2-4, на около 20 минути от храма. 

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Храма на Пресветото сърце на Исус на хълма Тибидабо е рано сутрин или късно следобед, когато светлината създава магическа атмосфера, а мястото е по-малко претъпкано. 

Що се отнася до най-подходящото време на годината, пролетта и есента са идеални, тъй като предлагат приятно време и по-малко туристи. Въпреки това посещението през лятото ви позволява да се насладите на по-дълги часове дневна светлина.

Палау Гуел

Palau Guell - Sights in Barcelona

Палау Гуел е една от първите творби на Антонио Гауди. Скрит скъпоценен камък сред забележителностите на Барселона, Палау Гуел демонстрира уникалния архитектурен стил на Гауди. Неговата сложна желязна конструкция, причудливи комини и зашеметяващ интериорен дизайн са визуална наслада за любителите на архитектурата. От покрива се открива панорамна гледка към града, което го прави идеално място за любителите на фотографията. Възползвайте се от тази по-малко известна, но също толкова очарователна част от наследството на Гауди, докато разглеждате забележителностите на Барселона.

Работно време

Март – октомври: 10:00-20:00 ч. (последен вход в 19:00 ч.).

Ноември – Февруари: 10:00 до 17:30 ч. (последен вход в 16:30 ч.).

Моля, обърнете внимание, че Палау Гуел е затворен в Понеделник (с изключение на официалните празници), на 1 Януари, 1 Май и на 25 и 26 Декември.

Местоположение

Carrer Nou de la Rambla, 3-5, 08001 Барселона, Испания. Той се намира в сърцето на града, точно до известната улица Ла Рамбла.

Обществен транспорт

Най-близката метростанция до Палау Гуел е Liceu, която се намира на линия 3.

В близост до забележителността спират автобусни линии D50, H14 и V13.

До Палау Гуел може да се стигне и с автобуса Barcelona Bus Turístic. Най-близката спирка е Colom – Museu Marítim на червения маршрут.

Достъпност

Палау Гуел е достъпен за посетители с намалена подвижност. На разположение са асансьори и рампи, а инвалидна количка може да се използва безплатно. За посетителите с увредено зрение могат да бъдат организирани предварително тактилни обиколки. За хората с увреден слух се предлагат информационни листове на различни езици.

Билети и разходи

Билетът за общ вход за Палау Гуел е €12. Ученици, пенсионери (над 65 г.) и посетители с увреждания могат да се възползват от намален достъп на цена €9. Деца под 10 години могат да влизат безплатно. Обиколка с екскурзовод струва €18 на човек.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Illa Raval: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Sant Rafael, 15, на около пет минути пеша от двореца Палау Гуел.

BSM La Boqueria: Този паркинг се намира на адрес Carrer de la Florista de la Rambla, на около седем минути пеша от Палау Гуел.

Паркинг SABA Plaça de Catalunya: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Rivadeneyra, 1 и е на около десет минути пеша от Палау Гуел.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Палау Гуел е сутринта, когато се отваря за първи път, тъй като обикновено е по-малко претъпкано. Ако предпочитате по-спокойно изживяване, опитайте се да посетите в делничен ден.

Що се отнася до най-подходящото време от годината, посещението през междинните сезони – пролетта (от Април до Юни) и есента (Септември и октомври) – може да осигури приятно време и по-малко тълпи. Въпреки това Палау Гуел е атракция на закрито и може да се ползва целогодишно.

Плаж Ла Барселонета

La Barceloneta beach - Sights in Barcelona

Плажът Ла Барселонета е оживено място, което олицетворява морския дух на Барселона. Като един от най-старите и обичани плажове в града, той е задължителна атракция в Барселона. Погрейте се под средиземноморското слънце, насладете се на водни спортове или просто се отпуснете на златистия му пясък. С многобройните барове и ресторанти наблизо, той е идеален за един ден отдих. Зашеметяващата гледка към силуета на града от плажа го превръща в една от най-добрите забележителности в Барселона. Независимо дали сте любители на плажа или на градските забележителности, плажът Ла Барселонета предлага по нещо за всеки.

Работно време

Плажът Ла Барселонета е отворен за посетители през цялата година, 24 часа в денонощието. Въпреки това спасителите и службите за първа помощ са на разположение от Великден до края на Септември, от 10:30 до 18:30 ч. През пиковите летни месеци (от средата на Юни до средата на Септември) тези служби са удължени от 10:30 до 19:30 ч.

Местоположение

В квартал Ла Барселонета, в район Ciutat Vella в Барселона. Плажът се простира по протежение на Passeig Marítim de la Barceloneta, от Carrer del Peix до Carrer de l’Almirall Cervera.

Обществен транспорт

Най-близката метростанция е Barceloneta (L4).

В близост до плажа спират автобуси D20, V15, V19, 39 и 64.

Трамвай Т4 спира на спирка Ciutadella – Vila Olímpica, на кратко разстояние пеша от плажа.

Достъпност

Плажът Ла Барселонета е напълно достъпен за всички. Плажът предлага дървени пътеки до водата, адаптирани тоалетни и душове за хора с двигателни проблеми. През лятото се предлагат асистирани услуги за къпане с амфибийни столове и патерици. Това гарантира, че всеки може да се наслади на деня си в една от най-популярните атракции на Барселона.

Билети и разходи

Достъпът до плажа Ла Барселонета е безплатен. Можете свободно да се наслаждавате на слънцето, морето и пясъка, без да похарчите нито едно евро. Въпреки това услуги като наемане на чадъри и шезлонги са платени.

Паркинги

Паркинг BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на адрес Passeig de Colom, 1, на около 15 минути от плажа Барселонета.

Паркинг BSM Hospital del Mar: Този паркинг се намира на адрес Passeig Marítim de la Barceloneta, 23-29 и е на около пет минути от плажа.

Паркинг SABA BAMSA Barceloneta Centre: Този паркинг се намира на адрес Carrer Baluard, 27-29 и е на по-малко от десет минути пеша от плажа Ла Барселонета.

Най-доброто време за посещение

Плажът Барселонета е най-приятен рано сутрин или късно следобед, когато е по-малко претъпкан. Работните дни обикновено са по-спокойни от уикендите.

За най-добро време посетете плажа между май и Септември. Въпреки това Юли и Август могат да бъдат доста натоварени, тъй като това са пиковите туристически месеци. Температурата на морето също е приятно топла през този период, идеална за освежаващо къпане.

Пристанище Порт Вел

Port Vell Harbor - Sights in Barcelona

Тази историческа крайбрежна зона е център на активност и предлага смесица от стара и нова Барселона. На оживеното пристанище Порт Вел можете да разгледате морския музей, да се разходите спокойно по крайбрежната алея или да се насладите на храна в някой от многобройните ресторанти с морски дарове. Със зашеметяващата си гледка към Средиземно море пристанището Порт Вел е една от най-живописните забележителности в Барселона. Пристанище Порт Вел има за всекиго по нещо, независимо дали търсите история, култура или просто релаксиращ ден край водата.

Работно време

Пристанище Порт Вел е отворено обществено пространство и е достъпно през цялото денонощие. 

Местоположение

Moll de la Fusta, s/n, 08039 Барселона, Испания. То се намира в градския район Ciutat Vella, в непосредствена близост до известната улица Лас Рамблас.

Обществен транспорт

Най-близката метростанция е Drassanes (линия 3), която се намира на кратко разстояние пеша.

Няколко автобусни линии, сред които D20, H14 и V17, също спират в близост до пристанището.

Като алтернатива можете да изберете живописен маршрут и да пристигнете с кабинков лифт от Монжуик. Въздушният трамвай Порт Вел предлага зашеметяваща гледка към Барселона и ви сваля на пристанището.

Достъпност

Пристанище Порт Вел е напълно достъпно за всички посетители. Районът разполага с равни, павирани пътеки, подходящи за инвалидни колички и детски колички. Освен това повечето от ресторантите и атракциите в този район осигуряват достъпни входове и съоръжения за посетители с проблеми с придвижването.

Билети и разходи

Достъпът до района на пристанището Порт Вел е безплатен.

Паркинги

Паркинг BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на адрес Paseo de Colón, 1 и е само на кратко разстояние пеша от Порт Вел.

Паркинг BSM Wellington – Zoo: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Ramon Trias Fargas, 23 и е на около десет минути пеша от пристанището.

Паркинг Edén: Този паркинг се намира на адрес Carrer del Dr. Aiguader, 9, на около седем минути пеша от Порт Вел.

Най-доброто време за посещение

Пристанището Порт Вел е оживено място през цялата година. Най-доброто време за посещение обаче е през пролетните и есенните месеци (Април-Юни и Септември-Ноември), когато времето е приятно и районът е по-малко претъпкан.

Ежедневно тя е най-оживена в късния следобед и ранната вечер. Именно тогава можете да уловите красивия залез над пристанището, докато се наслаждавате на вечеря в крайбрежен ресторант.

Музей на Историята на Барселона (MUHBA)

Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) - Sights in Barcelona

Музеят на историята на Барселона (Museu d’Història de Barcelona), известен като MUHBA, се намира в Барселона. Този завладяващ музей предлага дълбоко потапяне в богатата история на този динамичен град. Експонатите тук обхващат повече от 2000 години – от римски руини до средновековни артефакти. Водещото място на музея е в Готическия квартал, но той има и няколко други локации в целия град. Посещението на MUHBA е пътуване назад във времето и незаменимо преживяване за всеки, който се интересува от разбирането на миналото на Барселона. Това несъмнено е една от най-добрите забележителности в Барселона за любителите на историята.

Работно време

Вторник-Събота: 10:00-19:00 ч. 

Неделя и официални празници: 10:00-20:00 ч.

Музеят е затворен в Понеделник (с изключение на официалните празници), на 1 Януари, 1 Май, 24 Юни и 25 Декември. 

Моля, обърнете внимание, че последният вход е половин час преди края на работното време.

Местоположение

Plaça del Rei, s/n, 08002 Барселона, Испания. 

Обществен транспорт

Най-близката метростанция е Jaume I на линия 4.

Няколко автобусни линии имат спирки в близост до музея, включително линии 45, 120, V15 и V17.

Червеният маршрут на официалния туристически автобус Hop-On Hop-Off спира в Barri Gòtic, на кратко разстояние пеша от музея.

Достъпност

Музеят на историята на Барселона се ангажира с достъпността. Водещият обект в Готическия квартал е достъпен за хора в инвалидни колички, като за хората с проблеми с придвижването са на разположение асансьори и рампи. Музеят предлага тактилни обиколки за посетители с увредено зрение и предоставя информация на Брайлова азбука. На разположение на хората с увреден слух са и жестомимични преводачи.

Билети и разходи

Входът за Музея на историята на Барселона е €7. За ученици, пенсионери и групи се предлагат билети с намалена цена от €5. Децата под 16 години и пенсионерите над 65 години могат да влизат безплатно.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Francesc Cambó: Този паркинг е разположен на адрес Avinguda de Francesc Cambó, 10 и се намира само на няколко минути пеша от MUHBA.

BSM Moll de la Fusta: Този паркинг се намира на адрес Passeig de Colom, 1 и е на около десет минути от музея.

Паркинг SABA Plaça de Catalunya: Този паркинг се намира на адрес Carrer de Rivadeneyra, 1 и е на около петнадесет минути от MUHBA.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Музея на историята на Барселона е сутрин, когато отваря в 10:00 ч., тъй като обикновено е по-малко претъпкан. Делничните дни обикновено са по-спокойни от уикендите.

Що се отнася до времето на годината, музеят е чудесно място за посещение през цялата година. Ако обаче предпочитате по-спокойно преживяване, помислете дали да не го посетите по време на слабия туристически сезон в Барселона от Ноември до Март.

Музеят на Шоколада

Chocolate Museum - Sights in Barcelona

Задоволете желанието си за сладко в Музея на шоколада – още една забележителност, която трябва да видите в Барселона. Този уникален музей, разположен в бившия манастир „Свети Агусти“, предлага вкусно пътешествие из историята на шоколада. Възхищавайте се на сложни шоколадови скулптури, представящи различни забележителности в Барселона, научете повече за произхода и процеса на производство на шоколад и участвайте в изпълнени със забавления работилници. Това възхитително преживяване със сигурност ще ви остави с новооткрита признателност към това любимо лакомство.

Работно време

От Понеделник до Събота: 10:00-19:00 ч.

Неделя и официални празници: 10:00-15:00 ч.

Местоположение

Carrer del Comerç, 36, 08003 Барселона, Испания.

Обществен транспорт

Най-близката метростанция е Arc de Triomf на линия 1.

В близост до музея спират автобусни линии 19, 39, 51, 55 и H16.

Железопътната гара Арк де Триомф се намира само на кратко разстояние пеша от музея.

Достъпност

Музеят на шоколада е напълно достъпен за хора с намалена подвижност. Целият музей е достъпен за инвалидни колички и предлага лесен достъп до всички експонати и съоръжения. Посетителите със специални нужди могат да се насладят на безпроблемно преживяване, докато изследват вкусния свят на шоколада.

Билети и разходи

Таксата за посещение на Музея на шоколада е €6. За деца на възраст 7-13 години, пенсионери и студенти цената на билета е €5. Децата на възраст под 7 години могат да влизат безплатно.

Паркинги

Паркинг SABA BAMSA Hospital Clínic: Този паркинг е разположен на адрес Carrer de Còrsega, 205 и се намира на около 15 минути от Музея на шоколада.

Паркинг NN Aragó: Този паркинг се намира на адрес Carrer d’Aragó, 182 и е на около 10 минути пеша от музея.

BSM Mercat de la Boqueria: Този паркинг се намира на адрес Plaça de la Gardunya, s/n и е на около 20 минути от Музея на шоколада. Всички тези възможности за паркиране са платени.

Най-доброто време за посещение

Обикновено Музеят на шоколада е по-малко претъпкан сутрин и късно следобед. Той е популярна атракция за семейства, така че делничните дни по време на учебните часове обикновено са по-тихи. 

Що се отнася до най-доброто време през годината, музеят е чудесно място за посещение по всяко време. Ако обаче искате да избягате от горещите летни дни на Барселона или от дъждовното време. В такъв случай тази закрита атракция е сладко убежище.

Музей на Съвременното Изкуство (MACBA)

Museum of Contemporary Art (MACBA) - Sights in Barcelona

Музеят на съвременното изкуство (MACBA) е задължителна забележителност за любителите на изкуството, които разглеждат забележителностите на Барселона. Тази забележителна бяла сграда, разположена в оживения квартал Равал, съхранява колекция от над 5000 творби от средата на XX в. нататък. Музеят включва творби на известни испански и международни художници, което го прави една от най-добрите забележителности в Барселона за любителите на съвременното изкуство. С въртящи се изложби и интерактивни инсталации MACBA предлага уникален поглед към съвременното художествено изразяване.

Работно време

От Понеделник до Петък: от 11 до 19,30 ч.

Събота: от 10:00 до 18:00 ч: 10:00 до 20:00 ч.

Неделя и официални празници: 10:00-15:00 ч.

Музеят е затворен във Вторник (с изключение на официалните празници).

Музеят е затворен на 25 Декември, 1 Януари и 6 Януари.

Местоположение

Plaça dels Àngels, 1, 08001 Barcelona, Spain.

Обществен транспорт

За да стигнете до MACBA, можете да вземете метрото до станция Universitat, която се обслужва от линии 1 и 2. 

В близост до музея има спирки на автобуси 7, 59, 120, H12, V13.

Зеленият маршрут на официалния туристически автобус Hop-On Hop-Off в Барселона също спира при MACBA.

Достъпност

MACBA е напълно достъпна за посетители с намалена подвижност. Музеят предоставя инвалидни колички на входа за тези, които имат нужда от тях. Всички етажи са достъпни чрез асансьори, а на разположение са и адаптирани тоалетни. За посетителите с увредено зрение се организират обиколки с екскурзовод с подробни устни описания на произведенията на изкуството. За посетителите с увреден слух са осигурени видео гидове на жестомимичен език и магнитни индукционни примки на рецепцията.

Билети и разходи

Общият вход за Музея за съвременно изкуство е €11. Ученици, пенсионери и многодетни семейства могат да се възползват от билети с отстъпка от €8. Ако сте под 14 години или над 65 години, входът е безплатен. Музеят предлага и безплатен вход всяка Събота след 16:00 ч.

Паркинги

Паркинг BSM Plaça dels Àngels: Този паркинг се намира на адрес Carrer dels Àngels, 16 и е в непосредствена близост до музея.

Паркинг SABA BAMSA Illa Raval: Този паркинг на адрес Carrer de Sant Rafael, 15, се намира само на три минути пеша от MACBA.

Паркинг NN Bonsuccés: Този паркинг се намира на адрес Carrer dels Àngels, 1 и е на около четири минути пеша от музея.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Музея за съвременно изкуство е в сутрешните часове на делничните дни, когато е по-малко претъпкан. Ще имате повече пространство и спокойствие, за да оцените произведенията на изкуството.

Що се отнася до най-доброто време от годината, помислете дали да не го посетите през ниския туристически сезон в Барселона (от Ноември до Март). Не забравяйте обаче, че някои изложби могат да се променят сезонно, затова проверете графика на музея за конкретни експонати, които искате да видите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото

Pin It on Pinterest