Запознайте се със Санторини, Гърция - скъпоценен камък сред най-популярните плажове в Европа. Известен със своите спиращи дъха гледки и кристално чисти води, Санторини е задължителна туристическа дестинация за следващата ви почивка или ваканция. Неповторимата красота на острова, белязана от белосани сгради и ярки сини куполи, обещава незабравимо преживяване. Независимо дали търсите приключения или почивка, Санторини предлага всичко. Възползвайте се от възможността да разгледате един от най-зашеметяващите плажове в Европа. Започнете да планирате пътуването си до този живописен рай още днес!

Myriad Botanical Gardens

Разходка Из Ботаническите Градини Мириад

Добре дошли в ботаническите градини Мириад! Този обширен парк в Оклахома Сити има ярки цветове и спиращи дъха гледки. Насладете се на спокойна разходка по величествените му пътеки, като откривате скритите съкровища зад всеки ъгъл. Потопете се в красотата на пищните градини, отдъхнете под сянката на гигантски дървета или се възхитете на редките видове растения и цветя, които се срещат само тук. Ботаническите градини Мириад предлагат по нещо за всеки, независимо от времето на годината, когато ги посещавате. С много неща за правене и гледане, това е едно от най-добрите места за разглеждане в Оклахома Сити! Така че влезте направо и се насладете на всички природни чудеса, които тази градина предлага.

История

Ботаническите градини Мириад имат богата история. Разположени в сърцето на централната част на града, тези градини предлагат на посетителите спокойно убежище от градската суматоха вече повече от век.

Първоначалната идея на градините, създадени в края на XIX век, е била да се създаде оазис на красотата и природата сред градския живот. В първите години разходките из градините са били популярни сред богатите и аристократите, които са се разхождали безгрижно. С течение на времето обаче градините стават по-достъпни за широката общественост и скоро се превръщат в една от най-обичаните дестинации в града.

През 20-ти век градините претърпяват няколко промени, тъй като собствениците им непрекъснато се стремят да подобрят красотата и спокойствието на територията. В градините има художествени инсталации, фонтани, езерца, павилиони на открито и традиционни английски и европейски градински стилове. Разходката из градините с широки пътеки и великолепни гледки предлага на посетителите възможност да изпитат нещо изключително.

Днес, въпреки че някои от дърветата и храстите са се появили и изчезнали през годините, ботаническите градини Мириад продължават да бъдат свидетелство за красотата на природата и силата на творчеството. Така че независимо дали търсите място за пикник или за спокойна разходка, скритото бижу на този град предлага нещо уникално на всички, които го посещават.

Основни атракции

Когато посетите ботаническите градини Мириад, ще откриете нещо, което ще задоволи всеки вкус към природата. Градините са пълни с красиви цветни цветя, някои от които могат да бъдат открити само тук. Освен това дендрариумът разполага с над 500 сорта дървета, което гарантира на посетителите уникално ботаническо преживяване. Ако се чувствате особено авантюристично настроени, качете се на въжената линия, която ви издига в небето и ви предоставя спираща дъха гледка към градините отдолу.

Тропическа консерватория на Кристалния мост

Myriad Botanical Gardens
Myriad Botanical Gardens

Този вдъхващ страхопочитание и пищен тропически оазис е една от най-обичаните атракции в градините, която позволява на посетителите да се запознаят отблизо с флората и фауната от цял свят. Високият 40 фута стъклен таван осигурява достатъчно естествена светлина, като същевременно показва ярките растения и дървета.

Когато влезете в консерваторията, се пригответе да бъдете изумени от цветовете, формите и красотата на цъфтящите растения, които няма да откриете никъде другаде. Почувствайте мъглата от течащите водопади и се възхищавайте на сложните детайли в листата. Независимо дали се възхищавате на редки орхидеи, екзотични цветя или високи палми, тази спокойна атмосфера е убежище както за любители градинари, така и за опитни градинари. Знаете ли, че някои от тези растения са на повече от 100 години?

В Консерваторията можете да научите повече за устойчиви градински практики и как да поддържате дивата природа. Освен това компетентният персонал и доброволците винаги са щастливи да отговорят на вашите въпроси и да дадат обратна връзка за градинските проекти.

Ако си мислите, че природата не може да бъде по-красива от това – помислете отново. След като разгледате омайната природа, седнете в двора и се насладете на спокойна почивка сред природата… това е наистина незабравимо преживяване. Така че не чакайте, а елате да изследвате прекрасния свят на тропическата консерватория на ботаническите градини Мириад Кристъл Бридж още днес!

Небесният мост Skydance

Myriad Botanical Gardens
Myriad Botanical Gardens

Разположен в ботаническите градини Мириад, това е фантастично място за опознаване на красотата на природата. Когато стъпите на моста, можете да се разходите над извиващата се река долу.

Разхождайки се по него, ще бъдете заобиколени от жива гама от дървета и цветя в естествената им среда. Лекият поток на реката отдолу създава успокояваща атмосфера, която отпуска всички, които пресичат пътя ѝ.

От двете страни на моста има достатъчно място, за да спрете и да се насладите на красотата наоколо. Оттук можете да наблюдавате диви животни като патици и пойни птици, които плуват и се издигат над реката. Това е също така отлично място за наблюдение на птици и потапяне в природния пейзаж!

Небето променя цветовете си през целия ден, което придава на моста магическа аура по време на изгрев и залез. През нощта небето става по-тъмно синьо с блестящи звезди и покривало от спокойствие. Когато температурата падне, нощният въздух допринася за красотата и ободрява сетивата ви.

Без значение по кое време на деня ще посетите моста Skydance, той винаги ще ви накара да почувствате дълбока признателност към природния свят. Затова не забравяйте да вземете със себе си фотоапарат, за да заснемете перфектната снимка на този зашеметяващ пейзаж!

Детската градина

Myriad Botanical Gardens
Myriad Botanical Gardens

Създадена, за да вдъхновява децата да се занимават с природата и да я изследват на открито, тази красива градина е изпълнена с игриви дейности и невероятни гледки.

В момента, в който стъпите в Детската градина, се пренасяте в друг свят. Ярките цветове, които покриват стените, изглеждат живи с всеки поглед. Но едновременно с това звуците на чуруликащи птици, жужащи насекоми и струящи фонтани приканват малките да изследват и откриват чудесата на природния свят.

Докато се разхождате из градината, попадате в богат зелен лабиринт с различни живи плетове. Децата могат дори да изпробват навигационните си умения, като се опитат да намерят пътя от центъра. По пътя можете да спрете и да се полюбувате на някои цъфнали цветя, преди накрая да излезете на открито поле. Тук ще намерите много място за тичане, игра на таг или криеница и изобщо за детски забавления.

В края на пътеката ви очаква специално удоволствие – множество заграждения за диви животни, в които живеят безброй животинки. Независимо дали ще наблюдавате пърхащи гущери, любопитни хамелеони, пърхащи папагали или пухкави хрътки, тези животни ще очароват вашите млади приключенци.

И така, какво чакате? Елате с нас и се разходете из Детската градина на ботаническата градина Мириад – вълшебно място, идеално за развихряне на въображението.

Голямата морава

Myriad Botanical Gardens
Myriad Botanical Gardens

Готови ли сте за забавление сред природата? Тогава Голямата поляна в Ботаническите градини Мириад е точното място! Тук посетителите могат да се разхождат между дърветата и да наблюдават прелитащите над главите им птици. На цялата поляна има много пейки, за да се насладите на красотата и да си направите пикник с приятели.

През лятото семействата обичат да се събират на голямата морава за барбекю и игри на открито. Децата могат да играят на таг или да донесат спортна екипировка за игра на футбол или баскетбол. Възрастните могат да се изтягат на тревата и да се наслаждават на звуците и ароматите на лятото.

През есента и зимата хората идват на Голямата поляна, за да намерят подслон от студа. Те палят огньове в печките наблизо и се топлят, докато гледат как цветните листа падат от гигантските дъбове над главите им. Хората хвърлят снежни топки, строят снежни човеци и се спускат с шейни по полегатите хълмове, ако падне сняг.

На голямата морава има за всекиго по нещо – независимо дали се пече на слънце през пролетта, или се разхожда спокойно около езерото. И не забравяйте – фотоапаратите са разрешени, така че вземете със себе си и занесете у дома фантастични спомени!

Скейт парк

Myriad Botanical Gardens
Myriad Botanical Gardens

Нека заедно да разгледаме ботаническите градини Мириад! Били ли сте някога на скейтпарка в ботаническите градини Мириад? Той наистина е забележителност. На това място се стичат скейтъри от всички възрасти, които търсят тръпката от маневрирането със скейтборд по купата и рампите.

Скейтпаркът се смята за един от най-добрите в района с добре поддържаните си повърхности и креативни препятствия, на които скейтърите могат да изпробват нови трикове. Така че независимо дали тепърва започвате или вече сте опитен скейтър, ще намерите нещо, което да отговаря на вашето ниво на умения.

В слънчев ден е невероятно да гледаш как хората летят по бетонните рампи и стени. Посещението на парка с щипка цвят от графитите около него гарантирано ще ви донесе усмивки и смях.

За тези, които не обичат да карат кънки, но искат да се включат в забавлението, разходката около скейтпарка позволява да се насладите на атмосферата, без да участвате. Не забравяйте да разгледате различните стилове на каране и да вземете някои съвети!

Присъединете се към нас в Ботаническите градини Мириад и се насладете на един от най-добрите скейтпаркове. Няма да съжалявате!

Паркът за кучета

Myriad Botanical Gardens
Myriad Botanical Gardens

Тук кучетата и техните стопани могат да се разхождат успокояващо из градините и да се докоснат до природата.

В тази паркова зона има много дървета, храсти и цветя. Цветните пътеки ви превеждат през различни невероятни растителни видове и предлагат много възможности да се любувате на ароматните цветове. Но за съжаление е лесно да се изгубите в красотата на градината и да забравите къде се намирате.

Паркът за кучета включва и много чудесни дейности за хора и кучета, като пътеки за тичане и разходки, игрища за аджилити и площадки за игра. Всеки ден можете да видите класове по послушание, известната работа с миризми на готвача Truffles и музикални столове. Освен това в парка има много пейки за сядане, отдих и наслаждаване на прекрасните гледки.

В края на посещението си не забравяйте да почерпите кученцето си в кучешката спирка на място, където се предлагат вкусни лакомства, напитки, играчки и дори разкрасителни услуги.

Посещението на парка за кучета в ботаническите градини Мириад е прекрасен начин да се насладите на качествено време с четириногия си член на семейството и да опознаете природата в безопасна и забавна среда за всички участници. От предизвикателни игрища за аджилити до спокойни разходки – тук има по нещо за всеки тип куче. Така че елате да го разгледате – вашият космат приятел ще се радва, че сте го направили!

Ледената пързалка в Девън

Myriad Botanical Gardens
Myriad Botanical Gardens

Разгледайте ледената пързалка в Девън – идеалното място за забавление и приключения! Независимо дали сте опитен професионалист, или напълно начинаещ, ледената пързалка в Девън ви предлага възможност да изпитате тръпката от пързалянето с кънки.

Залата е модерна и светла, с най-съвременно осветление, което осветява пързалката от стена до стена. Ще се окажете заобиколени от цветни стенописи по стените, които предлагат ярък фон за вашето преживяване. Можете да обуете обувките си за кънки и лесно да се плъзгате по огромната пързалка. Ще звучи музика, за да можете да влезете в ритъм, докато изследвате леда.

Ледената пързалка в Девън е чудесно място за начало, ако някога сте искали да опитате нови спортове. Опитни треньори предлагат уроци по пързаляне за деца и възрастни, което означава, че всеки може да научи основите на пързалянето в безопасна среда. Освен това има достатъчно място за семейството и приятелите, които да ви гледат и да ви подкрепят!

Ледената пързалка в Девън е чудесен начин да създадете спомени, които остават за цял живот. Това е достъпен начин да откриете ново хоби и да се забавлявате със семейството и приятелите си. Така че елате, излезте на леда и се насладете на всичко, което предлага ледената пързалка в Девън!

Фестивална морава

Myriad Botanical Gardens
Myriad Botanical Gardens

Независимо дали посещавате града за първи път, или сте били тук и преди, тази морава ще ви завладее и вдъхнови.

Всеки ден ще откриете хора, които се излежават, тичат или се разхождат спокойно. Има много пейки и столове, на които можете да се отпуснете и да се любувате на ярките цветя и буйната зеленина, които изпълват района. Огледайте се и ще откриете разнообразие от екзотични цветя, дървета и треви, които покриват терена – от ярко оцветени петунии до величествени палми.

Очарователната атмосфера и спокойствието тук ще ви накарат да забравите тревогите си. Гледките и звуците на чуруликащите птици и нежният бриз, който шумоли между дърветата, са като от приказка. Докато се разхождате, защо да не изкажете благодарност на многобройните градинари и уредници, които се грижат за това красиво пространство?

След като стигнете до далечния край на поляната, ще откриете причудлив павилион за пикник, където посетителите могат да се съберат, за да хапнат или да си починат на сянка. Това е и идеалното място за фотографите, които могат да заснемат пейзажа или просто да се възхищават на красотата му.

Затова посетете Фестивалната морава в ботаническите градини Мириад – няма да останете разочаровани! Насладете се на спокойна разходка сред природата или просто седнете и избягайте от реалността за малко. Няма да съжалявате!

Заслон за дъжд

Myriad Botanical Gardens
Myriad Botanical Gardens

Този чудесен заслон е идеален за опознаване на различни диви растения и цветя, които виреят в климата на тропическите гори. Буйната растителност ви заобикаля, докато изучавате флората от цял свят.

Защитеното пространство в Заслона за дъжд предпазва посетителите от внезапни проливни дъждове, нежна мъгла или парещи слънчеви лъчи. Така че независимо дали се наслаждавате на слънцето или се разхождате в лек дъжд, това място за забавление ще ви осигури незабравимо преживяване.

По време на разходката си отделете време, за да оцените невероятното биоразнообразие на градините. Забелязвайте ярките тропически цветове на хибискуса, вдишвайте възхитителния аромат на цъфтящия през нощта жасмин или спрете, за да се полюбувате на ароматните дървета мимоза. Можете също така да се отпуснете в сянката на величествени гиганти на тропическата гора като махагон, гол или кедър.

Направете крачка назад във времето и открийте уникални видове като агаве, ванилови орхидеи и кафеени храсти – всички те подхранвани от богатото разнообразие от валежи, предлагани тук, в ботаническите градини Мириад. Така че грабвайте чадъра си и се изгубете в този прекрасен, пищен рай – Заслонът за дъжд навън!

Ресторанти и кафенета

Ботаническите градини Мириад са идеални за спокойна разходка или следобеден пикник. Благодарение на ароматните градини, успокояващите фонтани, пищната зеленина и впечатляващите гледки, тук лесно можете да прекарате часове наред. Но не забравяйте да посетите някои от красивите ресторанти и кафенета, които градината предлага!

Хапнете набързо в закусвалнята в американски стил The Daisy Café с вкусни ястия, като целодневна закуска и тропически коктейли. Предлагат се и вегетариански и веган опции.

За нещо по-обилно опитайте в ресторант The House. Тук можете да се насладите на класически ястия като печено пиле, салата с паста, класически бургери и сандвичи.

Ако търсите перфектната чаша кафе, Serenity Cafe предлага специални кафета, чайове и други вкусни закуски. А ако търсите сладкиши, отидете в сладкарницата The Pastry Shop. За солени изкушения опитайте някои селски занаятчийски пайове и сладкиши и техните специалитети: пеканов пай, лимонова торта и чийзкейкове.

Каквато и да е причината да посетите ботаническите градини Мириад, отделете малко време за обяд или чаша кафе в някой от тези отлични ресторанти и кафенета. Не само ще можете да се отпуснете и да се подмладите, но и ще се насладите на красивата природа наоколо!

Добре е да знаете

Имате късмет – тази красива дестинация е отворена за посетители и е безплатна! Освен това можете да паркирате автомобила или велосипеда си срещу символична такса на близкия паркинг Мириад. Преди обаче да се впуснете в откривателското си пътешествие, има някои полезни сведения, които трябва да имате предвид.

Започнете с работното време – градините са отворени от 6:00 до 23:00 ч. от вторник до събота и от 10:00 до 17:00 ч. в неделя. След това разгледайте таблата ни със събития – в градините се провеждат концерти и други забавни дейности! Препоръчваме ви също така да проверите времето преди посещение, за да знаете какво да облечете.

Вземете със себе си достатъчно количество питейна вода, тъй като през лятото може да стане горещо. И не се притеснявайте, ако искате да си вземете закуски – яденето на храна в определените за това места в градината е разрешено. И накрая, направете много снимки и ги споделете, като използвате хаштага #MyriadBotanicalGardens!

Така че елате и се насладете на гледките, звуците и миризмите на ботаническите градини Мириад – опитайте всичко това сами още днес!

Заключение

Посещението на ботаническите градини Мириад е задължително, ако някога сте в Оклахома Сити. Територията е не само пищна и зелена, но и предлага множество дейности, които ще ви забавляват с часове. От разходка с лодка из живописното езеро до разглеждане на зашеметяващите изложби – в градините има за всекиго по нещо. Перфектното място за спокойна разходка и потапяне в красотата на Оклахома Сити, ботаническите градини Мириад предлагат уникално и запомнящо се преживяване, което не бива да пропускате!

Какво е работното време на ботаническите градини Мириад?

Ботаническите градини Мириад са отворени за обществеността всеки ден от 6:00 до 23:00 часа.

Позволени ли са домашни любимци в Ботаническите градини Мириад?

Домашни любимци не са разрешени в градините. Животните, които ви обслужват, са винаги добре дошли.

Колко струва входът за ботаническите градини Мириад?

Входът в градините е безплатен и отворен за обществеността през делничните дни, а през уикендите и по време на специални събития се заплаща символична такса.

Кога е най-подходящото време за посещение на ботаническите градини Мириад?

Най-доброто време за посещение на градините е през пролетта и есента, когато дивите цветя, дърветата и храстите са в разцвета си.

Какви дейности се предлагат в ботаническите градини Мириад?

В ботаническите градини Мириад се провеждат редица дейности и събития през цялата година, включително концерти на открито, фестивали, художествени изложби, образователни курсове и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото

Pin It on Pinterest