Запознайте се със Санторини, Гърция - скъпоценен камък сред най-популярните плажове в Европа. Известен със своите спиращи дъха гледки и кристално чисти води, Санторини е задължителна туристическа дестинация за следващата ви почивка или ваканция. Неповторимата красота на острова, белязана от белосани сгради и ярки сини куполи, обещава незабравимо преживяване. Независимо дали търсите приключения или почивка, Санторини предлага всичко. Възползвайте се от възможността да разгледате един от най-зашеметяващите плажове в Европа. Започнете да планирате пътуването си до този живописен рай още днес!

Oklahoma State Capitol Building

Направете Обиколка На Капитолия В Щата Оклахома

Търсите ли вълнуващи неща за правене в Оклахома Сити? Помислете за обиколка на сградата на Капитолия в щата Оклахома! Това е идеалният начин да се запознаете с историята и културата на Оклахома зад кулисите. Зашеметяващата архитектура и уникалните произведения на изкуството ще завладеят въображението ви, докато разглеждате 129-годишната сграда.

Предлагат се възможности за индивидуални или групови обиколки, така че да споделите преживяването със семейството или приятелите си е лесно. Посещението на Капитолия ще бъде незабравимо преживяване – от това да научите как законопроектите се превръщат в закони до това да се възхищавате на някои от най-емблематичните произведения на изкуството в Оклахома. Затова направете обиколка и разгледайте всичко, което сградата на Капитолия в щата Оклахома може да предложи.

Архитектура

Oklahoma State Capitol Building
Oklahoma State Capitol Building

Обиколката на сградата на Капитолия в щата Оклахома е вдъхновяващо и незабравимо преживяване. Разположена в центъра на Оклахома Сити, нейната величествена фасада от бял камък я превръща в забележителност на града.

След като влязат вътре, посетителите са изумени от вдъхновяващата архитектура и декорация. Уникалният дизайн на сградата на Капитолия се отличава с класически гръко-римски колони и арки, които я открояват от околността. Куполният таван се извисява над двуетажните балкони, а стените са украсени с цветни картини на действителни личности от миналото на Оклахома.

Коридорите и бившите покои са украсени със скулптури и паметници. Тези исторически произведения на изкуството предават невероятната история и гордостта на Оклахома. По време на обиколката гостите могат да разгледат камарите на Камарата на представителите и Сената, където някога са се провеждали дебатите на законодателите, както и голямата приемна на губернатора.

Въпреки величието си сградата на Капитолия остава достъпна за всички посетители. Капитолият има лесен за навигация план, като знаци сочат към различни места в сградата. Освен това много по-стари елементи са възстановени, за да се запази първоначалната красота на Капитолия. В резултат на това величествената стара сграда сякаш оживява с живот и история.

Посещението на сградата на Капитолия в щата Оклахома е задължително за всеки пътешественик. Независимо дали обичате архитектурните чудеса, или се гмуркате в богатата история на този велик щат, обиколката на Капитолия ще ви просвети и развълнува.

История

Oklahoma State Capitol Building
Oklahoma State Capitol Building

Добре дошли в сградата на Капитолия на щата Оклахома! Тази величествена сграда се издига гордо и високо, символизирайки ангажимента на Оклахома към демокрацията. Капитолия има дълга и колоритна история, която датира от 1910 г., когато е завършена.

По онова време това е една от най-големите и най-богато украсени сгради на столицата в САЩ. През 1914 г. сградата осигурява подслон на законодателите, които се преместват там, за да избегнат хаоса, причинен от Първата световна война.

През цялата история на Капитолия в сградата са добавени много впечатляващи произведения на изкуството, включително стенописи на щат, произвеждащ петрол, и стенописи, изобразяващи други забележителности в Оклахома. Съвсем наскоро, през 2010 г., към Капитолия е добавена изложбата за честването на 100-годишнината на Оклахома.

В Капитолия има много артефакти, отразяващи колоритното минало на Оклахома – от стари снимки до произведения на изкуството на индианците.

Посетителите на Капитолия могат да се възползват от обиколките с екскурзовод и публичните събития, като месечните обеди в Капитолия и вълнуващите изяви на шхуната Sooner. Капитолият също така разполага с безплатен Wi-Fi и възможности за хранене.

Обиколката на сградата на Капитолия в щата Оклахома е вдъхновяващо и незабравимо преживяване, което ще ви остави спомени за цял живот. Заповядайте да се запознаете с богатата история на Оклахома и да разгледате всички фантастични забележителности вътре.

Експозиции

Oklahoma State Capitol Building
Oklahoma State Capitol Building

В сградата на Капитолия на щата Оклахома гостите могат да разгледат разнообразни увлекателни и информативни изложби – от исторически документи до красиви произведения на изкуството.

Посетителите могат да се запознаят с миналото на Оклахома – от исторически документи до произведения на изкуството. Във фоайето на първия етаж изложбата на исторически документи съдържа важни документи, като Декларацията за индианската територия, копие на Северозападната наредба от 1790 г. и много други интересни артефакти. В Ротондата на втория етаж също се помещава впечатляваща селекция от произведения на изкуството. Тези произведения варират от фотографии до скулптури, като всички те изобразяват по някакъв начин историята на Оклахома.

Тези, които се интересуват от процеса на създаване на закони, могат да се възползват от временните изложби на четвъртия етаж. Тук посетителите могат да наблюдават работата на Камарата на представителите и на Сената и да видят как законопроектите се превръщат в закони.

В Капитолия на Оклахома има и няколко мемориала, включително Залата на губернаторите и Залата на носителите на почетния медал на Конгреса. Освен това посетителите могат да се възхитят на стенописи, изобразяващи постиженията на законодатели, губернатори, военни и индианци от Оклахома.

В сградата на Капитолия на щата Оклахома всеки може да разгледа нещо. Всички посетители – от историци до туристи – ще намерят нещо, което да предизвика интереса им. Затова ви молим да направите обиколка на сградата на Капитолия на щата Оклахома и да се запознаете отблизо с нейните уникални колекции и иновативни експозиции!

Разглеждане На Сградата На Капитолия

Oklahoma State Capitol Building
Oklahoma State Capitol Building

Посещението на сградата на Капитолия на щата Оклахома е фантастичен начин да се запознаете с невероятната история и култура на този велик щат. Разположена в Оклахома Сити, сградата на Капитолия е построена през 1917 г. и е истински архитектурен шедьовър. С впечатляващата си архитектура и грандиозен интериор не е изненадващо, че стотици хиляди туристи посещават сградата на Капитолия всяка година.

Сградата на Капитолия е отворена от понеделник до петък от 8 до 17 ч., като хората могат да разгледат различните ѝ зали и експонати. Липсата на входна такса я прави отлична спирка за пътуващите с ограничен бюджет. Сградата предлага и обиколки с екскурзовод, които са особено полезни за тези, които искат да научат повече за историята на столицата.

Сградата на Капитолия е подходяща за семейства, като предлага на деца и възрастни забавно и образователно преживяване. Многобройните статуи, картини и други експонати, разпръснати из цялата сграда, могат да се ползват от всички възрасти. А изобилието от пищни градини около сградата осигурява спокойно място за почивка след разглеждане.

Намирането на място за паркиране в близост до сградата на Капитолия е лесно – наблизо има няколко обществени паркинга. Освен това посетителите могат лесно да стигнат до сградата на Капитолия с няколко обществени автобуса.

Независимо дали посещавате сградата за първи път, или сте опитен пътешественик, можете да използвате много съвети и трикове, за да се възползвате максимално от преживяването си в сградата на Капитолия. Не забравяйте да вземете със себе си фотоапарат, за да направите много снимки на зашеметяващата архитектура. Можете да планирате специална обиколка за едно наистина уникално преживяване. Каквото и да решите, ще имате незабравимо преживяване при посещението на сградата на Капитолия в щата Оклахома!

Местоположение И Забележителности В Близост

Oklahoma State Capitol Building
Oklahoma State Capitol Building

Сградата на Капитолия на щата Оклахома е удобно разположена в центъра на Оклахома Сити, което позволява на посетителите лесно да разгледат други интересни забележителности наблизо. Само на една пресечка разстояние се намира Музеят на изкуствата в Оклахома Сити, който предлага впечатляващ набор от произведения на американското изкуство от XIX и XX век, на които посетителите могат да се насладят. Само на няколко пресечки североизточно от сградата на Капитолия се намира Националният мемориал и музей на Оклахома Сити, който увековечава паметта на жертвите на бомбения атентат през 1995 г. и почита онези, които са работили за възстановяването на града след това.

За любителите на спорта е абсолютно задължително да посетят историческата зала Chesapeake Energy Arena – вижте графика на мачовете и концертите или седнете и се насладете на атмосферата в деня на мача. Посещението на ботаническите градини Мириад също е задължително. На площ от 17 акра са разположени красиви растения и дървета, живописни езера и множество скулптури и експозиции. В градините се провеждат и фестивали и други събития през цялата година.

Ако искате да пазарувате след обиколката на Капитолия, мястото е Бриктаун. Тук има много ресторанти, магазини, клубове, театри и други – всеки може да намери нещо за себе си! А ако сте гладни, значи сте попаднали на правилното място; Бриктаун е рай за гурманите с голямо разнообразие от уникални заведения за хранене. Така че се насладете на вкусна храна, преди да се върнете в сградата на Капитолия.

Без значение какви дейности предпочитате, сградата на Капитолия на щата Оклахома е идеално разположена, за да се насладите на всичко, което предлага Оклахома Сити. Атракциите на града, независимо дали става въпрос за музеи, представления, пазаруване или разглеждане на забележителности, ще ви оставят в трепетно очакване. Не забравяйте да разгледате всички тези вълнуващи близки атракции, когато предприемете обиколка на Капитолия!

Заключение

Сградата на Капитолия на щата Оклахома е емблематична забележителност с богата история и безброй истории, които можете да разгледате. Тя е идеална за опознаване на културата, красотата и енергията на Оклахома Сити. Независимо дали сте любители на историята, културата или просто търсите нещо забавно, обиколката на сградата на Капитолия е чудесен начин да извлечете максимална полза от посещението си.

Ще можете да надникнете в сърцето на Оклахома Сити, в неговото минало, настояще и бъдеще. Освен това гледката от върха на Капитолия е ненадмината в града – не забравяйте да се насладите на всичко това! Обиколката на сградата на Капитолия на щата Оклахома несъмнено ще остави у вас трайни спомени от престоя ви в Оклахома Сити. Затова се възползвайте от тази уникална възможност да се потопите в местния колорит и да се върнете у дома с красиви спомени за една непреходна и очарователна част от Америка.

Какъв Е Адресът На Сградата На Капитолия В Щата Оклахома?

Сградата на Капитолия на щата Оклахома се намира на адрес 2300 North Lincoln Boulevard, Oklahoma City, OK, 73105.

На Колко Години Е Сградата На Капитолия В Щата Оклахома?

Сградата на Капитолия на щата Оклахома е открита за първи път през 1917 г. и е на повече от сто години.

Отворена Ли Е За Посетители Сградата На Капитолия На Щата Оклахома?

Да, сградата на Капитолия на щата Оклахома е отворена за публични обиколки от понеделник до петък от 8:00 до 17:00 ч. и в събота от 9:00 до 16:00 ч.

Кой Проектира Сградата На Капитолия В Щата Оклахома?

Соломон Андрю Лейтън проектира сградата на Капитолия в щата Оклахома.

Има Ли Паметници В Близост До Сградата На Капитолия На Щата Оклахома?

Да, комплексът на щатския Капитолий включва няколко паметника, включително Мемориала на пожарникарите, Мемориала на ветераните и Мемориала на Корейската война.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото

Pin It on Pinterest