Запознайте се със Санторини, Гърция - скъпоценен камък сред най-популярните плажове в Европа. Известен със своите спиращи дъха гледки и кристално чисти води, Санторини е задължителна туристическа дестинация за следващата ви почивка или ваканция. Неповторимата красота на острова, белязана от белосани сгради и ярки сини куполи, обещава незабравимо преживяване. Независимо дали търсите приключения или почивка, Санторини предлага всичко. Възползвайте се от възможността да разгледате един от най-зашеметяващите плажове в Европа. Започнете да планирате пътуването си до този живописен рай още днес!

Vienna Attractions

Красотата На Виена: Пътеводител За Забележителностите И Атракциите На Града

Добре дошли в красивия свят на Виена! Този град, изпълнен със зашеметяваща архитектура, богата история и жизнена култура, е съкровищница от забележителности, които можете да разгледате. Виена е не само столицата на Австрия, но и нейното сърце, което пулсира от живот и красота във всяко кътче.

Забележителностите на Виена са като кутия с разнообразни шоколадови бонбони. Всеки от тях има уникален вкус и чар. Забележителностите на града пазят завладяващи истории от минали векове.

Виена предлага и съвременни атракции за всички възрасти. И нека не забравяме нейните кулинарни изкушения! Виена е рай за любителите на храната – от традиционните австрийски ястия до световната кухня.

Този пътеводител ще ви помогне да се ориентирате в някои от най-известните забележителности на Виена. Така че закопчайте коланите и се пригответе за едно незабравимо пътешествие из този очарователен град.

Разглеждането на Виена е като четенето на хубава книга. Всяка страница носи ново вълнение и удивление. Затова елате с нас в това приключение и открийте красотата на Виена!

Исторически забележителности

Започваме с историческите забележителности на Виена – град, който носи историята си на ръкавите. Тези забележителности не са просто сгради или постройки, а моментни снимки на времето, всяка от които разказва уникална история.

Историческите забележителности на Виена са музей на открито, в който са показани архитектурни чудеса от различни епохи. От величието на двореца Хофбург до сложните детайли на катедралата Свети Стефан – всяка забележителност е свидетелство за богатото минало на Виена.

Независимо дали сте заклет любител на историята, или просто човек, който цени красотата и майсторството, тези забележителности на Виена ще ви накарат да се възхитите. Те символизират устойчивостта на града и стремежа му да опазва своето наследство.

Дворецът Шьонбрун

Schönbrunn Palace
Schönbrunn Palace

Една от забележителностите на Виена, която се откроява сред останалите, е дворецът Шьонбрун. Този великолепен дворец е символ на величието и разкоша на Виена. Той е задължително място за посещение за всеки, който разглежда града.

Дворецът е бил лятната резиденция на Хабсбургите – едно от най-влиятелните кралски семейства в Европа. Те са управлявали Австрия в продължение на повече от шест века!

Всяко кътче на двореца Шьонбрун разказва за кралската екстравагантност и елегантност. Бароковата му архитектура, пищните градини и сложните интериори предизвикват възхищение. Сякаш влизате в приказка!

Посещението на Шьонбрун е като пътуване във времето към славното минало на Виена. Почти можете да чуете ехото от кралските банкети, балове и церемонии, които някога са се провеждали тук.

Маршрути: Дворецът е лесно достъпен с обществен транспорт. Най-близката метростанция е Hietzing (линия U4). Можете да вземете и автобус (линии 10А, 58А и 60) или трамвай (линия D) до спирка Шьонбрун.

Достъпност: Дворецът е достъпен за инвалидни колички. В целия комплекс има достъпни тоалетни и рампи.

Работно време: Дворецът е отворен от 08:30 до 17:30 ч. (последен вход в 16:30 ч.) от април до октомври и от 09:00 до 17:00 ч. (последен вход в 16:00 ч.) от ноември до март.

Билети: Билетите могат да бъдат закупени онлайн или на касата на двореца. Цената на билетите варира в зависимост от вида на обиколката, която сте избрали:

 • Цените на билетите за възрастни (19-64 г.) са следните:
  • Пълна обиколка: €24
  • Голяма обиколка: €30
  • Императорска обиколка: €36
  • Аудиогид: €9
 • Цените на билетите за деца (6-18 г.) са, както следва:
  • Пълна обиколка: €16
  • Голяма обиколка: €19
  • Императорска обиколка: €24
  • Аудиогид: €6
 • Цените на билетите за деца под 6 години са безплатни.

Катедралата Свети Стефан

Vienna Attractions - Stephen's Cathedral
Vienna Attractions – Stephen’s Cathedral

Истинската перла сред забележителностите на Виена – катедралата Свети Стефан. Катедралата е архитектурен шедьовър, който през вековете е бил свидетел на историята на Виена.

Катедралата Свети Стефан, със своите високи кули и сложни каменни резби, е забележителност, която трябва да се види. Катедралата се извисява в сърцето на Виена и посреща посетители от цял свят.

Вътре ще откриете красиви витражи и богато украсени олтари, които отразяват дълбоко вкоренените религиозни традиции на Виена. В катедралата се намира и втората по големина свободно люлееща се църковна камбана в Европа!

Катедралата Свети Стефан е преживяване, което пресъздава същността на Виена. Нейната красота и величие са свидетелство за богатото културно наследство на Виена.

Маршрути: Катедралата е лесно достъпна с обществен транспорт. Най-близката метростанция е Щефансплац (линии U1 и U3). Можете също така да вземете автобус (линии 1A, 2A и 4A) или трамвай (линии 1 и 2) до спирка Щефансплац.

Достъпност: Катедралата е достъпна за инвалидни колички. В целия комплекс има достъпни тоалетни и рампи.

Работно време: Катедралата е отворена от 06:00 до 22:00 часа всеки ден.

Билети: За влизане в катедралата не се изискват билети, но за изкачване на южната кула се заплаща такса. Билети за южната кула можете да закупите онлайн или на касата на катедралата.

Цената на билетите е, както следва:

 • Възрастни (19-64 г.): €15
 • Деца (6-18 г.): €10
 • Деца под 6 години: Безплатно

Дворецът Хофбург

Vienna Attractions - Hofburg Palace
Vienna Attractions – Hofburg Palace

Следващата забележителност в нашия списък е величественият дворец Хофбург, символ на имперското минало на Виена. Този грандиозен дворец е бил зимна резиденция на династията Хабсбурги, владетели на Австрия, в продължение на повече от 600 години.

Дворецът Хофбург е обширен комплекс с 18 крила, 19 двора и 2600 стаи! Във всяка стая се намират безценни артефакти, произведения на изкуството и исторически документи, които разказват истории за царственото минало на Виена.

Посещението на двореца Хофбург е като пътуване с машина на времето. Можете да разгледате императорските апартаменти, да се възхитите на Сребърната колекция или да се изгубите в най-богатата колекция от императорски карети в света в Музея на императорските карети.

В двореца се намират и няколко други забележителности, като Австрийската национална библиотека и Испанската школа по езда. Дворецът Хофбург съдържа в себе си кралската история на Виена и е атракция, която не бива да пропускате при посещението си в този красив град.

Маршрути: Дворецът е лесно достъпен с обществен транспорт. Най-близката метростанция е Хофбург (линия U3). Можете също така да вземете автобус (линии 1А, 2А и 4А) или трамвай (линии 1 и 2) до спирка Хофбург.

Достъпност: Дворецът е достъпен за инвалидни колички. В целия комплекс има достъпни тоалетни и рампи.

Работно време: Дворецът е отворен всеки ден от 09:00 до 17:00 часа.

Билети: Можете да закупите билети онлайн или на касата на двореца. Цената на билетите варира в зависимост от района на двореца, който искате да посетите.

 • Цените на билетите за възрастни (19-64 г.) са, както следва:
  • Сребърен билет: €14,50
  • Златен билет: €21,50
  • Платинен билет: €29
 • Цените на билетите за деца (6-18 г.) са следните:
  • Сребърен билет: €9,50
  • Златен билет: €14
  • Платинен билет: €19
 • Цените на билетите за деца под 6 години са безплатни.

Виенската държавна опера

Vienna Attractions - Vienna State Opera
Vienna Attractions – Vienna State Opera

Стигаме до перлата в короната на виенските забележителности – Виенската държавна опера. Известна на немски като Wiener Staatsoper, тази емблематична сграда е задължителна за посещение от любителите на музиката и културата.

Виенската държавна опера е един от водещите оперни театри в света. Тя има богата история, датираща от 1869 г. В нея са изнасяли представления някои от най-изявените музиканти и певци в историята.

Грандиозната архитектура и луксозният интериор на операта са забележителност. Но това, което наистина я отличава, е нейният стремеж към съвършенство. Виенската държавна опера предлага разнообразен репертоар, като всеки сезон представя над 60 опери и балетни спектакли.

Независимо дали сте почитатели на операта, или сте новаци в този жанр, посещението на Виенската държавна опера е незабравимо преживяване. Ще останете запленени от красивата музика, зашеметяващите представления и изключителното величие на тази емблематична забележителност.

Маршрути: Операта е лесно достъпна с обществен транспорт. Най-близката метростанция е Карлсплац (линии U1 и U2). Можете да вземете и автобус (линии 1А, 2А и 4А) или трамвай (линии 1 и 2) до спирка Карлсплац.

Достъпност: Оперният театър е достъпен за хора с инвалидни колички. В целия комплекс има достъпни тоалетни и рампи.

Работно време: Операта е отворена всеки ден от 10:00 до 18:00 часа.

Билети: Можете да закупите билети онлайн или на касата на операта. Цената на билетите варира в зависимост от спектакъла, който искате да видите.

 • Цените на билетите за възрастни (19-64 г.) са следните:
  • Залите: €130 – €350
  • Кръг: €100 – €250
  • Балкон: €70 – €150
 • Цените на билетите за деца (6-18 г.) са, както следва:
  • Залите: €65 – €250
  • Кръг: €55 – €150
  • Балкон: €45 – €100
 • Цените на билетите за деца под 6 години са безплатни.

Дворецът Белведере

Vienna Attractions - Belvedere Palace
Vienna Attractions – Belvedere Palace

Пристигаме в двореца Белведере – истински шедьовър сред забележителностите на Виена. Дворецът е зашеметяващ пример за барокова архитектура, заобиколен от красиво поддържани градини.

Дворецът Белведере всъщност представлява два двореца – Горния и Долния Белведере. И двата са пълни с безценни колекции от произведения на изкуството, включително творби на Густав Климт и Егон Шиле.

Екстериорът на двореца е също толкова впечатляващ, с изваяни градини, фонтани и статуи, които са идеални за неангажираща разходка. Гледката от Горния Белведере предлага неповторима панорама към Виена.

Посещението на двореца Белведере е като влизане в картина. Всяка стая, всяко кътче има своя собствена история, която да разкаже. Това е атракция, която показва артистичната страна на Виена и оставя посетителите очаровани.

Маршрути: Дворецът е лесно достъпен с обществен транспорт. Най-близката метростанция е Ренвег (линия U3). Можете да вземете и автобус (линии 10А и 58А) или трамвай (линия D) до спирка Белведере.

Достъпност: Дворецът е достъпен за инвалидни колички. В целия комплекс има достъпни тоалетни и рампи.

Работно време:

 • Горният Белведере: от 09:00 до 17:30 ч. всеки ден
 • Долен Белведере: от 09:00 до 18:00 ч. всеки ден
 • Оранжерия: От 10:00 до 18:00 ч. всеки ден

Билети: Билети могат да бъдат закупени онлайн или на билетната каса на двореца. Цената на билетите варира в зависимост от района на двореца, който искате да посетите.

 • Билет за Горния Белведере и Долния Белведере: €22,90 (възрастни), €19,90 (пенсионери и студенти)
 • Билет за Оранжерията: €12,90 (за възрастни), €10,90 (за пенсионери и студенти)
 • Семеен билет (2 възрастни и до 3 деца): €55,80

Изкуство и култура

Пътешествието ни из забележителностите на Виена продължава с Музейния квартал – един от най-значимите културни комплекси в света. Тази забележителност е рай за любителите на изкуството и културата.

Културно-историческият музей

Vienna Attractions - Kunsthistorisches Museum
Vienna Attractions – Kunsthistorisches Museum

Стигнахме до Музея на историята на изкуството – една от най-известните забележителности във Виена. Този музей е съкровищница на изкуството и историята, в която се съхранява впечатляваща колекция от европейски и египетски произведения.

Културно-историческият музей, известен още като Музей за история на изкуството, се помещава в грандиозна сграда, която сама по себе си е архитектурен шедьовър. Вътре ще откриете произведения на изкуството от прочути художници като Рафаел, Вермеер и Веласкес.

Музеят разполага и с богата колекция от древно египетско и близкоизточно изкуство. Можете да разгледате завладяващи артефакти, датиращи отпреди хиляди години!

Маршрути: Музеят е лесно достъпен с обществен транспорт. Най-близката метростанция е Карлсплац (линии U1 и U2). Можете също така да вземете автобус (линии 1А, 2А и 4А) или трамвай (линии 1 и 2) до спирка Карлсплац.

Достъпност: Музеят е достъпен за хора с инвалидни колички. В целия комплекс има достъпни тоалетни и рампи.

Работно време:

 • От вторник до неделя: от 10:00 до 18:00 ч.
 • Понеделник: Затворено

Билети: могат да бъдат закупени онлайн или на билетната каса на музея. Цената на билетите варира в зависимост от вида на обиколката, която сте избрали.

 • Възрастни (19-64 г.): €24
 • Пенсионери (над 65 г.): €19
 • Студенти (19-27 г.): €17
 • Деца (6-18 г.): €12
 • Семеен билет (2 възрастни и до 3 деца): €54

Природонаучният музей

Vienna Attractions - Natural History Museum
Vienna Attractions – Natural History Museum

Природонаучният музей е друга забележителност, която трябва да се види във Виена. Този музей е чудна страна за любителите на природата и науката.

В Природонаучния музей се съхранява богата колекция от вкаменелости, минерали, метеорити и животински екземпляри. В него се съхраняват над 30 милиона предмета, които разказват историята на нашата планета!

Една от забележителностите на музея е залата на динозаврите, където можете да видите модел на диплодок в естествен размер и най-голямата и най-старата публична колекция от метеорити в света.

Маршрути: Музеят е лесно достъпен с обществен транспорт. Най-близката метростанция е Фолкстеатър (линия U2). Можете да вземете и автобус (линии 48А, 49А и 74А) или трамвай (линия 2) до спирката на Природонаучния музей.

Достъпност: Музеят е достъпен за хора с инвалидни колички. В целия комплекс има достъпни тоалетни и рампи.

Работно време:

 • От вторник до неделя: от 9:00 до 18:00 ч.
 • Понеделник: Затворено

Билети: Билети могат да бъдат закупени онлайн или на билетната каса на музея. Цената на билетите варира в зависимост от вида на обиколката, която сте избрали.

 • Възрастни (19-64 г.): €16
 • Пенсионери (65+ години): €12
 • Студенти (19-27 г.): €12
 • Деца (6-18 г.): €9
 • Семеен билет (2 възрастни и до 3 деца): €48

Музеят „Леополд“

Vienna Attractions - Leopold Museum
Vienna Attractions – Leopold Museum

Нека сега се отправим към музея Леополд – значима забележителност във Виена, която любителите на изкуството просто не могат да пропуснат. Разположен в сърцето на Музейния квартал, Музеят Леополд е символ на модерното австрийско изкуство.

В музея Леополд се съхранява една от най-големите колекции на модерно австрийско изкуство, включваща над 5000 експоната. Този музей е паметник на художествения гений, който е украсявал Австрия през годините.

Колекцията включва шедьоври от известни художници като Густав Климт, Егон Шиле и Оскар Кокошка. Акцентът на музея несъмнено са творбите на Шиле – той притежава най-обширната колекция от негови произведения в света!

Посещението на музея Леополд е като да влезете в мечтата на художник. Всяка стая разгръща нова глава от художествената история на Австрия. Това е атракция, която демонстрира творческия дух на Виена и оставя посетителите вдъхновени.

Маршрути: Музеят е лесно достъпен с обществен транспорт. Най-близката метростанция е Карлсплац (линии U1 и U2). Можете да вземете и автобус (линии 1А, 2А и 4А) или трамвай (линии 1 и 2) до спирка Карлсплац.

Достъпност: Музеят е достъпен за хора с инвалидни колички. В целия комплекс има достъпни тоалетни и рампи.

Работно време:

 • От вторник до неделя: от 10:00 до 18:00 ч.
 • Понеделник: Затворено

Билети: Билети могат да бъдат закупени онлайн или на билетната каса на музея. Цената на билетите варира в зависимост от вида на обиколката, която сте избрали.

 • Възрастни (19-64 г.): €15
 • Пенсионери (65+ години): €12
 • Студенти (19-27 г.): €10
 • Деца (6-18 г.): €8
 • Семеен билет (2 възрастни и до 3 деца): €42

Музеят „Албертина“

Vienna Attractions - Albertina Museum
Vienna Attractions – Albertina Museum

Сега навлизаме в света на музея Албертина – забележителност, която задължително трябва да бъде посетена при всяко пътуване до Виена. Разположен в сърцето на града, този музей заема видно място на оживената виенска художествена сцена.

В музея Албертина се помещава една от най-големите и важни печатници в света. Тя разполага с впечатляваща колекция от над един милион гравюри и 60 000 рисунки!

Музеят представя творби от различни периоди, включително стари майстори, импресионизъм и съвременно изкуство. Ще откриете шедьоври на художници като Моне, Пикасо и Дюрер, които украсяват стените му.

Музеят Албертина се помещава в красив дворец с резиденции, които показват имперското минало на Виена.

Маршрути: Музеят е лесно достъпен с обществен транспорт. Най-близката метростанция е Щефансплац (линии U1 и U3). Можете да вземете и автобус (линии 1А, 2А и 4А) или трамвай (линии 1 и 2) до спирка Щефансплац.

Достъпност: Музеят е достъпен за хора с инвалидни колички. В целия комплекс има достъпни тоалетни и рампи.

Работно време:

От вторник до неделя: от 10:00 до 18:00 ч.
Понеделник: Затворено

Билети: Билети могат да бъдат закупени онлайн или на билетната каса на музея. Цената на билетите варира в зависимост от вида на обиколката, която сте избрали.

 • Възрастни (19-64 г.): €22
 • Пенсионери (над 65 г.): €19
 • Студенти (19-27 г.): €17
 • Деца (6-18 г.): €12
 • Семеен билет (2 възрастни и до 3 деца): €54

Паркове и градини

Виена е и град на красиви паркове и градини. Тези зелени площи са едни от най-добрите атракции във Виена и предлагат спокойно бягство от шумния градски живот. Всеки парк и детска площадка във Виена има свой собствен чар. Те са атракции, които осигуряват тишина и спокойствие сред градската суета. Затова се отпуснете и се насладете на природните красоти на Виена по време на посещението си!

Паркът на двореца Шьонбрун

Vienna Attractions - Schönbrunn Palace Park
Vienna Attractions – Schönbrunn Palace Park

Една от най-красивите зелени забележителности на Виена е паркът на двореца Шьонбрун. Този парк е нещо повече от градина – той е оазис на спокойствието и красотата.

Дворцовият парк Шьонбрун заобикаля известния дворец Шьонбрун и се простира на площ от 160 хектара. Паркът е проектиран в стила на английските пейзажни градини и е отворен за посетители през цялата година.

Разхождайки се из парка, се чувствате като в приказка. В него има красиво поддържани тревни площи, цветни лехи и елегантни фонтани. В самия парк има и няколко атракции, сред които зоологическа градина, палмова къща и дори лабиринт!

Една от неговите забележителности е Глориетът – впечатляваща постройка на върха на хълм с панорамна гледка към Виена. В парка се намира и най-старата съществуваща зоологическа градина в света – Tiergarten Schönbrunn.

Посещението на парка на двореца Шьонбрун е като глътка свеж въздух. Това е атракция, която демонстрира природната красота на Виена и предлага на посетителите спокойно оттегляне от градския живот.

Щадпарк

Vienna Attractions - Stadtpark 
Vienna Attractions – Stadtpark 

Нека се разходим в Щадтпарк, една от най-обичаните зелени атракции във Виена. Щадтпарк е красиво съчетание на изкуство и природа, разположено в сърцето на града.

Щадтпарк, или Градският парк, е първият обществен парк във Виена и се простира на 65 000 кв. м. Той е разделен от река Виена и е свързан с няколко очарователни моста.

В парка има множество статуи и паметници, посветени на известни австрийски художници, писатели и композитори. Най-известната атракция в Щадтпарк безспорно е златната статуя на Йохан Щраус II, известен като „Краля на валса“.

Паркът разполага и с красиви цветни лехи, които цъфтят през цялата година, създавайки цветна картина на фона на градския пейзаж на Виена. В парка има и няколко детски площадки, на които децата могат да се забавляват.

Посещението на Щадтпарк е като неангажираща разходка из музей на открито. Това е атракция, която предлага спокойно бягство сред оживения градски живот на Виена, като в същото време отбелязва нейното богато културно наследство.

Бурггартен

Vienna Attractions - Burggarten
Vienna Attractions – Burggarten

След това се озоваваме в Бурггартен – още една от красивите зелени забележителности на Виена. Разположен в центъра на града, Бурггартен е тихо и спокойно убежище с богата история.

Някога частната градина на император Франц Йосиф I, сега Бурггартен е обществен парк, където местните жители и туристите могат да се насладят на спокойствие. Паркът се отличава с красиво поддържани тревни площи, цветни лехи и елегантни статуи.

Една от основните забележителности в Бурггартен е паметникът на Моцарт. Тази впечатляваща статуя отдава почит на един от най-известните австрийски композитори – Волфганг Амадеус Моцарт.

В Бурггартен се намира и Палмовата къща – зашеметяваща оранжерия, в която живеят различни екзотични растения и пеперуди. Тук се намира и очарователно кафене, в което можете да се насладите на кафе, докато се наслаждавате на пищната околност.

Посещението на Бурггартен е като да откриете оазис в сърцето на Виена. Това е атракция, която предлага спокойно бягство от градския живот, като същевременно отдава почит на богатата културна история на Виена.

Аугартен

Vienna Attractions - Augarten
Vienna Attractions – Augarten

Нека се отправим към Аугартен – исторически парк със специално място сред забележителностите на Виена. Сгушен в сърцето на града, Аугартен е перфектна комбинация от история, култура и природа.

Аугартен е един от най-старите барокови паркове във Виена. Простирайки се на повече от 52 хектара, той предлага много място за спокойни разходки, пикници или джогинг. В парка има красиви скулптури и паметници, които допринасят за очарованието му.

Една от уникалните характеристики на Аугартен са двете му кули за защита от въздушни оръжия. Тези противовъздушни кули от времето на Втората световна война напомнят безмълвно за миналото на Виена. Те са едни от най-внушителните постройки в града.

В парка се помещават и няколко културни институции като Порцелановата манифактура в Аугартен и Хорът на виенските момчета. Порцелановата манифактура предлага завладяващ поглед към изкуството на производството на порцелан. В същото време в Хора можете да се насладите на очарователни изпълнения на някои от най-талантливите млади певци на Австрия.

Посещението на Аугартен е като да влезете в друга епоха. Това е атракция, която съчетава природната красота с богата история и култура, предлагайки на посетителите уникален поглед към миналото и настоящето на Виена.

Фолксгартен

Vienna Attractions - Volksgarten
Vienna Attractions – Volksgarten

Накрая пристигаме във Фолксгартен, или „Народната градина“, любима атракция в сърцето на Виена. Този красив парк е предпочитан от местните жители и туристите, като предлага спокойно убежище сред градската суета и шум.

Фолксгартен е част от историческия център на Виена, известен със зашеметяващите си розови градини. С над 3000 розови храста от повече от 200 сорта, през сезона на цъфтежа тя е като да влезете в ароматно море от цветове.

Една от основните забележителности във Фолксгартен е Храмът на Тезей. В това копие на древногръцкия храм се намира статуята на Тезей, който побеждава Минотавъра. Елегантният паметник на императрица Елизабет е посветен на любимата „Сиси“ на Австрия.

Паркът е заобиколен от значими исторически сгради като двореца Хофбург и сградата на парламента. От него се откриват спиращи дъха гледки, което го прави идеално място за отдих или за правене на красиви снимки.

Посещението на Фолксгартен е като да откриете оазис в сърцето на Виена. Това е атракция, която демонстрира природната красота на Виена, историческото ѝ значение и ангажимента ѝ да предоставя зелени площи, на които всеки да се наслаждава.

Да Завършим Нашия Пътеводител За Забележителностите На Виена

В заключение, Виена очарова със своята богата история, зашеметяваща архитектура и жизнена култура. Нейните забележителности варират от великолепни дворци и музеи до красиви паркове и градини. Всяка забележителност разказва уникална история, което превръща Виена в град като музей на открито, който чака да бъде разгледан.

Независимо дали сте любител на историята, изкуството, природата или кулинарията, Виена предлага по нещо за всеки. Това е град, в който старото се среща с новото, традицията – с иновацията, а всеки ъгъл на улицата крие изненада.

Затова опаковайте багажа си и се пригответе да се впуснете в незабравимо пътешествие из този красив град. Разгледайте забележителностите на Виена и открийте красотата ѝ в нейните граници. Заповядайте да изпитате очарованието на Виена – това е приключение, което няма да искате да пропуснете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото

Pin It on Pinterest