Запознайте се със Санторини, Гърция - скъпоценен камък сред най-популярните плажове в Европа. Известен със своите спиращи дъха гледки и кристално чисти води, Санторини е задължителна туристическа дестинация за следващата ви почивка или ваканция. Неповторимата красота на острова, белязана от белосани сгради и ярки сини куполи, обещава незабравимо преживяване. Независимо дали търсите приключения или почивка, Санторини предлага всичко. Възползвайте се от възможността да разгледате един от най-зашеметяващите плажове в Европа. Започнете да планирате пътуването си до този живописен рай още днес!

Oklahoma City Museum of Art

Прекарайте Един Следобед в Музея на Изкуствата в Оклахома Сити

Търсите ли забавни неща за правене в Оклахома Сити? Ако сте отговорили с „да“, посещението на Музея на изкуствата в Оклахома Сити е задължително! Прекарайте един следобед в музея и разгледайте различни произведения на модерното и съвременното изкуство, включително инсталации, скулптури, фотографии и др. С много интерактивни експонати, семейни дейности и възможности за обучение, Музеят на изкуствата в Оклахома Сити е идеален за един ден. Така че, независимо дали сте почитатели на изкуството или искате да научите нещо ново, музеят има за всекиго по нещо – той е идеалното място да прекарате един следобед!

Експозиции

Музеят на изкуствата в Оклахома Сити предлага вълнуващи изложби с местни и международни произведения на изкуството. Освен това постоянната им колекция съдържа творби на някои от най-известните художници, като Реноар, Пикасо, Моне и др.

От време на време музеят предлага и специални изложби. Те могат да бъдат на определена тема или да представят конкретен художник. С всяка колекция ще имате възможност да научите повече за различни художествени течения и епохи.

Мистерия и метафора: готическите картини на Лиза Фелипе

Mystery and Metaphor: The Gothic Paintings of Lisa Felipe
Mystery and Metaphor: The Gothic Paintings of Lisa Felipe

В тези стени ще откриете фантастично царство, изпълнено със сенчести фигури, загадъчни символи и психологически подтекст. Работите на Фелипе размиват границата между реалност и фантазия – от абстрактни интерпретации на религиозна иконография до сюрреалистични пейзажи. Оставете въображението си да се развихри, докато следвате криволичещите разкази в платната ѝ.

Посетете изложбата „Мистерия и метафора“, за да надникнете в загадъчния и провокиращ размисъл свят на Фелипе. Почувствайте настроението, което обгръща сетивата ви, докато се разхождате из галериите. Открийте как светлината и сянката могат да предизвикат емоции и възхищение. Вгледайте се в детайлите и намеренията, които се крият зад всяка мазка на четката. Изучавайте уникалните текстури и силата на цветовете, които предават редица скрити истории.

Независимо дали сте запален ценител на изкуството, или тепърва започвате да откривате културно великолепие, посещението на тази изложба е задължително. Мистерията и метафората на картините на Лиза Фелипе ще завладеят всички посетители.

В какво се превръщаме?: Прогрес и опазване в съвременното изкуство на коренното население

What Are We Becoming?: Progress and Preservation in Modern Native Art
What Are We Becoming?: Progress and Preservation in Modern Native Art

Представяне на „В какво се превръщаме?“ – вълнуваща изложба в Музея на изкуствата в Оклахома Сити. Тази уникална изложба представя съвременни произведения на изкуството на коренните жители на Америка, които изследват прогреса и опазването на съвременната култура на коренните жители.

Запознайте се с широк спектър от творби на известни художници от Съединените щати и Канада. Насладете се на завладяващи мултимедийни творби, изследващи живата култура, иновативните форми на изкуството и представителната символика.

„В какво се превръщаме?“ насърчава посетителите да проучат как индианците са се развивали през вековете и да се замислят за красотата на техния прогрес. Вижте уникални експонати през различни художествени призми, като традиционни занаяти, мъниста, текстил и литографии.

Това е идеалната възможност за възрастни и деца да се запознаят с богатата история и култура на коренното население на Северна Америка. Поемете с нас на пътешествие във времето и се удивете на креативността и уравновесеността на съвременното индианско изкуство.

Американският Запад: Снимки на Кърт Берлинър

The American West: Photographs by Kurt Berliner
The American West: Photographs by Kurt Berliner

Запознайте се със забележителните фотографии на Курт Берлинер. Неговите провокиращи мисълта отпечатъци отбелязват същността на западните Съединени щати – от древните скали на Гранд Каньон до високите равнини на Уайоминг.

Снимките на Берлинер пресъздават огромния мащаб на Запада отпреди един век, когато животновъдите са били крале, а земята е била почти недокосната. Ще можете да разгледате творбите отблизо и лично и да добиете представа за този уникален регион на нашата страна.

Детайлността и яснотата на снимките разкриват величието и красотата на пейзажа, издръжливостта на хората и трудностите, с които се сблъскват стопаните, когато се изправят пред понякога неблагоприятния терен и климат на Запада. Ще видите и снимки на онези, които се стремят да изградят по-добро бъдеще за своите семейства и поколения.

Посещението ви в Музея на изкуствата в Оклахома Сити ще ви отвори очите за дивия и прекрасен свят на американския Запад. Каним ви да пътувате през тази зашеметяваща серия от фотографии и да откриете единствената по рода си история, която само Кърт Берлинер може да разкаже.

Парднър: Проследяване на каубойското изкуство в американския Запад

Pardner: Tracing Cowboy Art in the American West
Pardner: Tracing Cowboy Art in the American West

Интересували ли сте се някога от изкуството на каубоите и пионерите в американския Запад? Тази колекция включва над 100 творби от седемдесет художници, много от които са вдъхновени от опита им като каубои и каубойки. Научете повече за огромното минало на Запада, за разказите на хората, които са го прекосили, и как тези истории са отразени в спомените, ежедневните практики и произведенията на изкуството.

В изложбата има за всекиго по нещо, включително картини, скулптури, произведения на хартия и др. Възхищавайте се на керамиката на новомексиканското пуебло, възхищавайте се на постимпресионистични пейзажи или разглеждайте скулптурни фигури от началото на 1900 г. Ако се чувствате творчески настроени, впуснете се в изкуството с интерактивни преживявания, които насърчават участниците да използват сетивата си, за да изследват и изразят това, което виждат. Независимо дали сте ентусиаст на каубоя или пълен художник, тази колекция ще ви очарова.

Така че седнете на седлото и отидете в Музея на изкуствата в Оклахома Сити за дива разходка назад във времето! Не забравяйте да вземете една от специалните книги на музея, пълни със забавни факти и практически дейности, преди да отидете. Насладете се на ученето и изследването, докато опознавате някои от най-емблематичните лица на легендарния Див запад!

Американската граница: Картографиране, въображение и преосмисляне

The American Frontier: Mapping, Imagining, and Reimagining
The American Frontier: Mapping, Imagining, and Reimagining

Изложбата е вълнуващо изследване на това как хората са си представяли американската граница с течение на времето. От историите на коренните американци до картите на граничните селища, тази изложба предлага различни гледни точки с интерактивни дисплеи, произведения на изкуството и артефакти.

Разгледайте начините, по които хората са пътували и са разказвали за земята. Вижте цветните скици, които художниците са създали, за да нарисуват природната красота на границата. Научете за многото култури, които са наричали границата свой дом, и открийте какъв е бил животът в Стария Запад. Тази изложба показва колко голямо е било влиянието на американската граница върху хората в Съединените щати.

Можете също така да видите как хората са оформили границата, например лидерите, които са настоявали за нови политики, и заселниците, които са проправяли пътища през пейзажа. Разглеждането на тези гледни точки ви дава представа за това как се е формирала и оформяла нашата обща история. Когато си тръгвате, можете да отнесете някои от тези идеи и спомени, които ще ви помогнат да разберете и оцените по-добре миналото.

Пол Сезан: автобиография в картини

Paul Cézanne: An Autobiography Through Paintings
Paul Cézanne: An Autobiography Through Paintings

„Пол Сезан: автобиография чрез картини“ е една от най-вълнуващите изложби в Музея на изкуствата в Оклахома Сити. На тази изложба ще се запознаете с уникалните картини и живота на един от най-известните художници импресионисти – Пол Сезан!

Отправете се на пътешествие, за да научите повече за невероятното изкуство на Сезан и да надникнете по-дълбоко в неговата автобиография. Първо, ще видите фантастичните пейзажи и натюрморти, които той създава преди повече от век – всички те са изпълнени с изящни детайли. След това се насладете на разглеждането на тези красиви изображения на френската култура и зашеметяващи произведения на изкуството, направени от прости, но прецизни движения на четката.

В Музея на изкуствата в Оклахома Сити са изложени и някои от скиците и подготвителните рисунки на Сезан, които със сигурност ще ви изненадат и запленят. Разглеждането на тези творби е като да надникнете в съзнанието и творческия процес на художника. Неговите ярки произведения на изкуството ще ви накарат да изпитате различни емоции – от възхищение до носталгия.

Привлечени от природата: Пейзажни рисунки и акварели от колекцията

Drawn to Nature: Landscape Drawings and Watercolors from the Collection
Drawn to Nature: Landscape Drawings and Watercolors from the Collection

Тази изложба представя творби на различни известни художници – от величествени планински вериги до спокойни реки и високи дървета. Отделете време, за да се възхитите на великолепните произведения на изкуството, докато разкривате историите, които те разказват за далечни места.

Насладете се на величието на природата, докато изучавате различни техники, средства, изображения и стилове, използвани за улавяне на нейното спокойствие. Опитайте силата на движенията на четката, цветните петна и деликатния акварел, докато художниците пренасят природата в своите произведения. Може би това е мъгливата планинска страна на Алпите, изобразена в швейцарска рисунка от XIX в., или пролетната красота на селски пейзаж от Нова Англия – независимо от художника или земята, погледнете природата през очите на художника!

Присъединете се към нас в Музея на изкуствата в Оклахома Сити и открийте мощната трансформация, когато художникът улови красотата на природния свят на хартия.

Ноктюрно в черно: визуалният език на Т.С. Елиът

Nocturne in Black: The Visual Language of T.S. Eliot
Nocturne in Black: The Visual Language of T.S. Eliot

Ще се потопите в изображенията на образи от поезията на Елиът и произведения, вдъхновени от неговото творчество. Можете да разгледате различни медии, включително рисунки, картини, керамика, скици и фотографии. Има и скулптури, съчетаващи елементи от традиционни класически форми на изкуството със съвременна интерпретация. Докато се разхождате из всяка стая, със сигурност ще се изгубите в мистерията и красотата на визуалния език на Елиът.

В „Ноктюрно в черно: Визуалният език на Т.С. Елиът“ ще се запознаете отблизо с живота и творчеството на Елиът. Отделете време за разглеждане на различните експонати, като попивате сложните детайли и истории на всяко произведение. Не забравяйте да направите снимки на любимите си творби заедно с бележки за това какво ви е вдъхновило, за да можете да споделите откритията си с приятелите и семейството си.

Достигане на Аркадия: поезията на копнежа

Reaching for Arcadia: The Poetry of Longing
Reaching for Arcadia: The Poetry of Longing

Изпълнена с творчество и иновации, изложбата “ Достигане на Аркадия: поезия на копнежа“ в Музея на изкуствата в Оклахома Сити предлага уникално, вдъхновяващо и отварящо очите преживяване. С изкуство от много различни страни по света, представено и прославено, тази изложба показва красотата и темите на копнежа да изследваме непознатото и да задоволим желанието си за приключения и открития.

Настанете се удобно, докато се наслаждавате на произведенията на изкуството и поезията, които пресъздават духа на копнежа и изследването. Ще се удивите на ярките цветове и детайлните сцени, създадени от талантливите художници, и ще видите как интерпретацията на пътуването на всеки човек е наистина уникална. Разхождайте се из галерията и се вдъхновявайте, докато откривате различни страни и култури, докато се възхищавате на майсторството и страстта на всяко произведение.

Американската революция: Изкуство и изобретения

The American Revolution: Art and Invention
The American Revolution: Art and Invention

В Музея на изкуствата в Оклахома Сити можете да се запознаете с историята и изкуството на Американската революция в нашата страна. Изложбата на музея „Американската революция: Изложбата „Изкуство и изобретение“ представя уникални артефакти от това време, включително оръжия, документи, керамика и др.

Всяка част предизвиква удивление и създава представа за събитията, които определят борбата на нашата нация за независимост. Лесно е да бъдете завладяни от историите, които тези произведения разказват – битки, героизъм и устойчивост.

Можете да започнете с посещение на залата за оръжия, където са изложени оръжия, използвани от континенталната армия по време на Революцията. Ще откриете мускети, мечове, щикове и други оръжия, използвани в борбата с британските сили. Разгледайте и пожарникарската кофа, използвана за гасене на палатката на хирурга, която се е запалила по време на обсадата на Йорктаун.

В долната част на залата можете да се възхитите на гравюри, литографии, портрети на емблематични личности като Джордж Вашингтон и Бен Франклин, както и на ръчно написани документи като Декларацията за независимост на Джеферсън. В този раздел ще откриете също знамена, юргани, керамика, произведена в Америка, и др.

В края на изложбата отделете малко време за размисъл. Представете си жертвите, направени, за да могат американците да бъдат свободни – и не забравяйте, че същите тези права ни защитават и днес. И не забравяйте, че свободата и силата, които празнуваме, са станали възможни благодарение на смелите действия на хора от всички сфери на живота. Разгледайте Музея на изкуствата в Оклахома Сити и сами открийте духа на Американската революция.

Насладете се на уникално шопинг преживяване в Музейния магазин

В техния магазин ще откриете нещо специално – от книги и произведения на изкуството до предмети от цял свят. Можете също така да вземете сувенири за спомен от посещението си и уникални подаръци за близките си.

Без значение какъв предмет търсите, можете да го вземете у дома от този фантастичен музеен магазин. Предметите варират от съвременни до класически, като предлагат по нещо за всеки вкус. Освен това ще имате удовлетворението да знаете, че покупката ви е подкрепила самия музей.

Музейният магазин предлага разнообразни стоки, така че ще намерите нещо привлекателно. Разходете се из магазините за дрехи, бижута, музика, играчки, книги, домашен интериор и др. Всеки артикул е внимателно подбран с оглед на качеството и дизайна, което ви гарантира най-добрия избор.

Когато пазарувате в Музея на изкуствата в Оклахома Сити, помагате да се подпомогне мисията на музея за насърчаване на образованието по изкуство, оценяването му и удоволствието от него в общността. Магазинът осигурява ангажиращо преживяване, което ще ви накара да се почувствате вдъхновени. Има нещо вълшебно в колекционирането на сувенири от пътуванията ви и тази форма на пазаруване не е по-различна. Така че се пригответе да се отворите към един нов и вълнуващ свят.

Какво трябва да знаете, преди да отидете

Музеят е отворен от 10 до 17 ч. от вторник до събота и от 12 до 17 ч. в неделя. Цените на входните билети са само 15 долара за възрастни, 12 долара за пенсионери и 5 долара за деца над петгодишна възраст. Възползвайте се от дните с безплатен вход, ако разполагате с ограничен бюджет!

В Музея на изкуствата в Оклахома Сити има място за всички възрасти, така че вземете цялото си семейство. Има интерактивни преживявания за деца, както и очарователни произведения на изкуството от цял свят. Също така вижте специалните им събития, като концерти, представления и уроци по изкуство!

Музеят на изкуствата се намира на адрес 415 Couch Drive в центъра на Оклахома Сити. Наблизо има много места за паркиране, включително улици с такси и безплатни гаражи.

Съвети:

  • през уикендите пристигнете по-рано, за да си осигурите най-доброто място.
  • проверете уебсайта на музея за дни с намален вход и други промоции.
  • вземете със себе си бележник или дневник, за да записвате нови идеи или мисли, които ви идват по време на обиколката на музея.
  • носете удобни обувки, ако планирате по-дълга обиколка, тъй като музеят е обширен.
  • забавлявайте се и си оставете достатъчно време, за да разгледате всичко, което предлага музеят!

Заключение

Прекарването на един следобед в Музея на изкуствата в Оклахома Сити е чудесен начин да се възползвате максимално от посещението си в Оклахома Сити. Тук всеки може да намери нещо за себе си – от спиращите дъха произведения на изкуството и експозициите до семейните занимания. Независимо дали сте посетители за първи път, или сте дългогодишни жители, в този уникален музей и в града ще откриете много неща, които да изследвате и на които да се насладите. Затова не забравяйте да добавите посещение на Музея на изкуствата в Оклахома Сити към списъка си с неща, които да правите, докато сте в района – няма да съжалявате!

Какво е работното време на Музея на изкуствата в Оклахома Сити?

Музеят на изкуствата в Оклахома Сити е отворен от понеделник до четвъртък от 11 до 17 ч., в петък от 11 до 21 ч., а в събота и неделя от 12 до 17 ч.

Има ли такса за вход в Музея на изкуствата в Оклахома Сити?

Да, общият вход е 15 долара за възрастни, 12 долара за пенсионери (65+) и 5 долара за деца на възраст 5-17 години. Достъпът е безплатен за членове и деца на 4 години и по-малки.

Провежда ли се в Музея на изкуствата в Оклахома Сити някакво специално събитие?

В Музея на изкуствата в Оклахома Сити редовно се провеждат и спонсорират различни специални събития, включително ежегодния бал на OKCMOA през април, семейния фестивал през юни и празничната разпродажба през декември.

Предлага ли Музеят на изкуствата в Оклахома Сити възможности за членство?

Да, Музеят на изкуствата в Оклахома Сити предлага различни нива на членство, вариращи от 50 до 1000 долара. Ползите за членовете включват безплатен вход, отстъпки в музейния магазин, покани за събития, предназначени само за членове, часове за предварителен преглед на специални изложби и много други.

Има ли кафенета или ресторанти в или близо до Музея на изкуствата в Оклахома Сити?

Да, 141 Cafe се намира на удобно място в Музея на изкуствата в Оклахома Сити и предлага богат избор от ястия, закуски и напитки. Други близки ресторанти включват The Pump Bar & Grill, Rococo и Iron Star Urban BBQ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото

Pin It on Pinterest