Запознайте се със Санторини, Гърция - скъпоценен камък сред най-популярните плажове в Европа. Известен със своите спиращи дъха гледки и кристално чисти води, Санторини е задължителна туристическа дестинация за следващата ви почивка или ваканция. Неповторимата красота на острова, белязана от белосани сгради и ярки сини куполи, обещава незабравимо преживяване. Независимо дали търсите приключения или почивка, Санторини предлага всичко. Възползвайте се от възможността да разгледате един от най-зашеметяващите плажове в Европа. Започнете да планирате пътуването си до този живописен рай още днес!

National Cowboy And Western Heritage Museum

Разглеждане на Националния Музей на Каубоите и Уестърн Наследството

Търсите какво да правите в Оклахома Сити? Тогава непременно посетете Националния музей на каубоите и уестърн наследството! Тук ще откриете фантастична колекция от артефакти, посветени на великия американски Запад.

От родео сувенири до индианско изкуство – в този музей има за всекиго по нещо. Научете повече за каубоите, индианците, мексиканците, железопътните линии и изследванията. Насладете се на интерактивни експонати, образователни филми и старинни практически дейности. Независимо дали сте местен жител, или гостувате извън града, възползвайте се от възможността да се разходите из историята на американския Див запад. Отделете малко време, за да се потопите в невероятната култура и наследство на Югозапада. С любезния си персонал и оживената си атмосфера Музеят на каубоите и западното наследство със сигурност ще бъде приключение, което ще запомните!

Открийте наследството на американския Запад

Добре дошли в Националния музей на каубоите и уестърн наследството – вълнуващо изследване на емблематичния американски Запад. От каубойската култура до наследството на индианците – открийте какво е направило този динамичен регион уникален. Посетете исторически обекти и се насладете на реалистични възстановки на западни сцени. Възхищавайте се на колекциите от артефакти, които разкриват историите на американската експанзия на запад и култура.

Разгледайте обширни експонати, които обхващат теми, вариращи от родео до животновъдство, западната музика и опазването на дивата природа. Вижте редки шестстрелни оръжия, седла и инструменти на границата. Разгледайте високите бронзови скулптури на забележителни личности като Бъфало Бил Коди. Излезте навън и се насладете на градините, посветени на ботаническото наследство на Запада.

Престоят ви в музея ще ви вдъхнови за смелостта, издръжливостта и духа на хората, живели в американския Запад. Посещението на Националния музей на каубоите и уестърн наследството е свързано с нещо повече от минало. То ни помага да разберем по-добре и нашето настояще и нашето бъдеще. Създайте своето трайно наследство на американския Запад.

Експозиции

Разглеждането на Националния музей на каубоите и уестърн наследството е вълнуващо пътешествие в миналото. Музеят предлага на посетителите уникална възможност да се запознаят с историята и културата на американския Запад. Освен това музеят представя две галерии, в които се акцентира върху изкуството и артефактите на Запада.

Да ходиш в красотата: Класическо западно облекло, 1889-1980 г.

To Walk in Beauty: Classic Western Clothing, 1889-1980
To Walk in Beauty: Classic Western Clothing, 1889-1980

Вървете по стъпките на историята в Националния музей на каубоите и уестърн наследството. Най-новата изложба на музея, „Да вървиш в красотата: Класическо уестърн облекло, 1889-1980 г.“, радва посетителите с поглед към реално съществували каубои и техните дрехи. Тази фантастична колекция включва класически дънки, ризи, шапки, чапсове, кожени ботуши и др.

Посетителите ще могат да се запознаят със стари истории и подробности за западната мода през миналия век. Ще можете да разгледате и изложбата „Първите дами на Запада“. Тук ще научите за някои от най-бляскавите жени от това време, които са оказали влияние върху модата. От звезди на родеото до салунни момичета, открийте стила, който ги е направил известни през XIX и началото на XIX век.

Тази зашеметяваща изложба предоставя идеалната възможност на учители и училищни групи да се забавляват, докато изучават историята и културата на Дивия запад. Деца от всички възрасти могат да научат за традиционното западно облекло и неговата еволюция. Не забравяйте да вземете със себе си фотоапарат и да потърсите и други вълнуващи дейности!

Не пропускайте шанса да усетите тръпката и романтиката на Стария Запад чрез един от най-емблематичните му символи – традиционната каубойска мода. Затова елате при нас в Музея на каубоите и западното наследство, за да се „разходим в красотата“ и да опознаем миналото както никога досега!

Каубои на пазара: Свързване чрез материалната култура

Cowboys in the Marketplace: Connecting through Material Culture 
Cowboys in the Marketplace: Connecting through Material Culture 

Научете как животът на западните заселници от XIX век е бил преплетен с техните предмети от бита: шпори, юмруци, седла, инструменти за обработка на пасища, порцеланови сервизи, огнестрелни оръжия и др. Всеки предмет има уникална история, а музеят предлага множество практически дейности, за да демонстрира как са били използвани предметите. Освен това посетителите ще научат за увлекателната история на търговските преговори и конфликтите между заселниците и коренните американци в региона.

Направете крачка назад във времето, за да видите вдъхновеното от каубоите изкуство, датиращо от 1800 г. От картини и карикатури до скулптури, регалии и бижута – насладете се на творческите произведения, които вдъхват живот на оригиналния дух на Запада. Открийте и по-съвременни интерпретации на каубойската традиция от средата на 20-и век.

Посетителите могат да се запознаят с богатата култура на американския Запад в Националния музей на каубоите и уестърн наследството. Възползвайте се от възможността да разгледате тази оживена витрина на каубойската история и традиции!

Бари – Кен Спаркс: Дълго странно пътуване

Barry - Ken Sparkes: A Long Strange Trip
Barry – Ken Sparkes: A Long Strange Trip

Знаете ли, че в Националния музей на каубоите и уестърн наследството в Оклахома Сити се намират някои от най-впечатляващите произведения на изкуството и артефакти, свързани с американския Запад? Присъединете се към нас, за да отдадем почит на един такъв шедьовър – Бари – Кен Спаркс: Дълго странно пътуване.

Бари – Кен Спаркс: Дълго странно пътуване е ръчно рисуван стенопис от Бари и Кен Спаркс. Стенописът се състои от повече от 40 изображения, разказващи историята на ранното проучване, откриване и заселване на американския Запад. Чрез реалистични изображения на индианци, пионери, дива природа, локомотиви, заселници и каубои, това впечатляващо произведение на изкуството почита духа на пионерството. Нещо повече, то разкрива непреходната сила на Запада.

Този зашеметяващ стенопис служи и като мощно напомняне за приноса, борбата и трудностите, с които са се сблъсквали заселилите се в Дивия запад. От влаковете с вагони, които се търкалят из равнините, до железопътните депа, които се виждат от околния пейзаж, този стенопис прекрасно пресъздава смелостта и изобретателността на първите заселници на Америка.

С посещение на Бари – Кен Спаркс: имате възможност да се възхитите на красотата и майсторството на произведенията на изкуството, но и да се запознаете с културата и историята на американския Запад. Така че добавете Националния музей на каубоите и западното наследство към списъка си с пътувания и се впуснете във вълнуващо пътешествие из миналото.

Нова американска карета: Трансформацията на вагона Конестога

A New American Carriage: The Transformation of Conestoga Wagon
A New American Carriage: The Transformation of Conestoga Wagon

Разгледайте „Нова американска карета“: Превръщането на вагона Конестога в изложба в Националния музей на каубоите и уестърн наследството! Върнете се назад във времето, за да изследвате еволюцията на класическа форма на транспорт, използвана някога за прекосяване на Северна Америка.

Вгледайте се внимателно в сложно изработения вагон „Конестога“ – конструкция от 18-и век, описвана като „прадядото на съвременните автобуси „Грейхаунд“. Това самостоятелно жилищно пространство е било проектирано да превозва всичко необходимо за живот в движение – от жилища до гардероби и складове до месарници!

Заедно с емблематичния вагон ще научите за историите и хората, които са конструирали и поддържали тези превозни средства в историята. Разгледайте исторически предмети като сбруи, постелки и инструменти, както и историите на хората, които са ги карали и са се грижили за тях, включително индианци, военни, пионери и каубои.

Станете свидетели на преобразяването на този важен символ на мобилността и открийте забележителното му влияние върху американската история. Открийте как вагонът се е оформил и променил през вековете, превръщайки се в неразделна част от пътуванията през XIX век.

Заповядайте да разгледате миналото и да се запознаете с по-широкия разказ за социалните, икономическите и политическите връзки чрез вагона Conestoga! Това е образователно преживяване, което не прилича на никое друго!

Поглед на запад: Американско изкуство от Големите равнини и Скалистите планини

Looking West: American Art of the Great Plains and the Rocky Mountains
Looking West: American Art of the Great Plains and the Rocky Mountains

Искали ли сте някога да опознаете американския Запад? Не търсете повече от Националния музей на каубоите и западното наследство! Най-новата му изложба „Поглед към Запада: Американското изкуство на Големите равнини и Скалистите планини“ ще спре дъха ви.

Ще бъдете изумени от зашеметяващите шедьоври на повече от 100 известни западни художници, включително картини, скулптури, рисунки, гравюри, бронз и керамика. Вдъхновете се, докато разглеждате реалистичните скулптури на Фредерик Ремингтън и спиращите дъха пейзажи на Томас Моран. Или се възхитете на сложните дърворезби на Санфорд Лоу и Фредерик Ремингтън, които вдъхват живот на американския Запад.

Не пропускайте тази фантастична възможност да се запознаете с културата, историята и изкуството на Америка от 19-ти век – точно тук, в Националния музей на каубоите и уестърн наследството. Насладете се на едно наистина уникално преживяване, докато изследвате чудесата на американския Запад и неговите художници!

Как Западът беше един: изкуството на северните равнини

How the West Was One: Art of the Northern Plains
How the West Was One: Art of the Northern Plains

Разхождайки се из галериите на Националния музей на каубоите и уестърн наследството, е лесно да си представим живота на индианците, които са живели в Големите равнини преди пристигането на заселниците. В изложбата „Как Западът беше един: изкуството на Северните равнини“ можете да разгледате културата и изкуството на тези племена, които от векове наричат тази част на Америка свой дом.

Посетителите ще разберат по-добре как тези живи и древни култури са използвали изкуството, за да предават знания и духовни вярвания от поколение на поколение. Посетителите ще видят примери за уникални произведения на изкуството, които са характерни за всяко племе – от рисунки върху бизонова кожа до мокасини с мъниста, скулптури и др.

Не е изненадващо, че влизането в тази галерия може да бъде като влизане в друг свят. Ще можете да наблюдавате емблематични бизонови черепи, изрисувани с геометрични мотиви, заедно с красиво изработени изделия от мъниста в чест на членовете на племето. Тези произведения разказват истории за смелост, красота и копнеж – истории, които няма как да не предизвикат емоции у всеки зрител.

Колекцията подчертава силата на изкуството като канал за изразяване през различни епохи и поколения. Посещението на галерията „Как Западът беше един: изкуството на Северните равнини“ в Националния музей на каубоите и уестърн наследството е идеалният начин да се запознаете с общностите, трагедиите и триумфите, които са били част от историята на Америка.

Всички на борда: Епохите на каубоите от равнините

All Aboard: Ages of Cowboys from the Plains
All Aboard: Ages of Cowboys from the Plains

Нашата изложба „Всички на борда“: Епохите на каубоите от равнините“ ще ви върне назад във времето, за да изследвате живота и историята на каубоите. Ще се срещнете с фигури от всички епохи на каубойския живот – от борбата за независимост във влаковете от вагони до справянето с опасностите на ездачите на открито.

Поемете на пътешествие през вековете на каубойската култура, като разказвате за трудностите, които са преживявали, докато са пътували и живели в равнините. Научете интересни факти, като например как каубойският жаргон е неразделна част от днешния ни език! Запознайте се с артефакти, включително седла, чепици, каруци и ласо, които отдават почит на тези емблематични фигури. Независимо дали сте яздили коне, или никога не сте се докосвали до тях, това завладяващо преживяване ще ви въвлече в Дивия Запад.

На децата ще им хареса да си взаимодействат с интерактивните дисплеи, разположени в целия музей. Поставете се лице в лице с индианците и играйте на ролеви игри като въжеиграч или пионер, който разширява американската граница.

Всеки има своя представа за каубой, но в Националния музей на каубоите и уестърн наследството можете да ги видите в пълния им блясък. Така че оседлайте седлото и елате да разгледате „Всички на борда“ – епохите на каубоите от равнините!

Портрети на американски индианци: Индианците в изкуството

American Indian Portraits: Native Americans in Art
American Indian Portraits: Native Americans in Art

Разгледайте изложбата „Портрети на американските индианци в изкуството“ на Националния музей на каубоите и уестърн наследството – зашеметяваща колекция от творби, които разказват за културата и опита на коренните жители на Америка. С картини, скулптури и фотографии ще се почувствате сякаш сте се пренесли назад във времето, докато гледате епичните сцени на предците, живели в равнините и прериите. Произведенията на изкуството тук прославят начин на живот, дълбоко вкоренен в историята, но все още силен и днес.

В музея са изложени творби на известни художници от коренното население на Америка, сред които Фриц Шолдер, Манитопа и Цианина Ломавайма. Талантът на тези талантливи творци ще ви зашемети – от сложно издълбани маски до детайлно изработени книги. Не забравяйте да отделите време, за да оцените работата им. Това е фантастична възможност да научите повече за богатата, жизнена култура, която е оформила Съединените щати.

Независимо дали сте очаровани от местни произведения на изкуството, или искате да се запознаете с тях отблизо, посещението на изложбата „Портрети на американски индианци“ в Националния музей на каубоите и западното наследство ще бъде незабравимо преживяване. Присъединете се към нас и вземете участие в това забележително пътешествие!

Анатомия на коня: история и представяне

Anatomy of the Horse: History & Representation
Anatomy of the Horse: History & Representation

Националният музей на каубоите и уестърн наследството предлага уникална възможност да се запознаете с историята и представянето на конете. От ръчно изработени седла и работни коне до уроци по езда и археология, посетителите могат да се запознаят с анатомията на конете и с това как животните са участвали в оформянето на Запада.

По-специално, посетителите могат да разгледат постоянната изложба „Анатомия на коня: история и представяне“. В тази галерия са представени примери на конни артефакти от ранните индиански култури, показващи както физическото оборудване, така и духовните образи на коня. Ще откриете и скулптури, гравюри, фотографии и други, изобразяващи коне в различни епохи и култури.

Експозицията разполага с интерактивни дисплеи, които позволяват на посетителите да се запознаят с техниките за оформяне на коня, юздене и дресура. Посетителите могат също така да разглеждат книги с подробна информация за породите коне и да се запишат за курсове, предназначени специално за обучение на хора за структурата на коня и властта, която той е имал над западната цивилизация. Това го прави идеална дестинация за всеки, който се интересува от изучаването на богатата история на тези грациозни същества.

Шапки Стетсън: от фермата до модата

Stetson Hats: From Farm to Fashion
Stetson Hats: From Farm to Fashion

Пристегнете се за вълнуващо изследване на емблематичната шапка Стетсън! В Националния музей на каубоите и уестърн наследството можете да се върнете назад, за да откриете как тези шапки са се превърнали от обикновена фермерска екипировка в моден елемент, прочут от каубоите в Дивия запад.

Започнете обиколката си в „Стаята с каубойско снаряжение“ и разгледайте различните видове шапки, които каубоите са носили през годините, включително и емблематичната шапка Стетсън. Експертният водач ще сподели истории за борбите и успехите на полигона и ще обясни практическите съображения за това защо тези шапки са били толкова важни.

Научете и за вълнуващата история на каубойската шапка. От първите дни на масовото производство до уникалния уестърн стил, който всички познаваме и обичаме днес, Стетсън се е превърнала в символ на американския каубой. Разберете как е получила прозвището „Шефът на равнините“ и научете всичко за символиката и гордостта, свързани с шапката.

Завършете пътуването си с разходка из секциите на музея, в които са показани зашеметяващи снимки, произведения на изкуството и експозиции на класическата шапка. След това, ако се чувствате вдъхновени, вземете един или два сувенира за себе си или за приятели от магазина за сувенири. Така че се отправете към Националния музей на каубоите и уестърн наследството и надникнете в миналото на Стетсън – това със сигурност ще бъде диво пътуване!

Събития

Националният музей на каубоите и уестърн наследството предлага разнообразие от вълнуващи събития, които можете да разгледате! От интерактивни сесии до образователни преживявания, посетителите имат на разположение много забавни дейности. Например децата могат да се научат да яздят коне и да опитат силите си в надбягване с въжета и ласо. Освен това те могат да имат възможност да търсят злато или да си вземат автентична каубойска шапка и да я вземат със себе си като спомен от посещението си!

За тези, които искат да задълбочат познанията си, интерактивните обиколки разказват за историята на американската граница. Тези обиколки с екскурзовод осигуряват перфектно въведение в живота на границата чрез увлекателни истории и мултимедийни презентации. Посетителите имат възможност да открият емблематични каубои и да се запознаят с културата на Запада.

Разбира се, посещението на музея би било пълно само с посещение на музикалната зала, където талантливи местни музиканти изпълняват кънтри песни. Можете да хапнете в кафенето и да продължите с представление в театъра или дори с родео в събота.

Независимо дали пътувате сами или със семейството си, Националният музей на каубоите и уестърн наследството със сигурност ще ви забавлява. Така че защо да не се отбиете и да разгледате?

Научете повече за хората, които са се заселили на Запад

В Националния музей на каубоите и уестърн наследството можете да се пренесете в миналото и да се запознаете с историята на хората, които са се заселили на Запад. Ще се запознаете с техните истории от първа ръка чрез завладяващи експонати, включващи артефакти и произведения на изкуството. Научете за техните предизвикателства, начин на живот и принос за развитието на обширните западни територии на страната. След това вижте как те са оформили структурата на американската граница със своята изобретателност и смелост.

Открийте забележителното майсторство на художници, които са запечатали красотата и величието на земята, културата и начина на живот на Запада. Разгледайте скулптури в реален размер, картини, илюстрации и др., които вдъхват живот на миналото. От декоративни седла и огнестрелни оръжия до сложни изделия от индиански мъниста – всеки може да оцени по нещо.

И накрая, разгледайте интерактивните, практически експозиции и дейности, които ще ви помогнат да съживите историята. Участвайте във вълнуващи дейности, като например да си направите кожен портфейл или да проектирате дилижанс. Националният музей на каубоите и уестърн наследството предлага чудесна възможност на децата да получат знания, докато се забавляват.

В музея е лесно да забравите настоящето и да преживеете отминалите дни. Затова се върнете, за да научите за хората, които са заселили Запада, и да гарантирате, че днешните поколения ще могат да се насладят на тези невероятни истории.

Запознайте се с начина на живот на пионерите

Ако търсите уникално и вдъхновяващо приключение, посещението на Националния музей на каубоите и уестърн наследството е абсолютно задължително. Разположен в Оклахома Сити, той гордо съхранява западната култура и начин на живот на Америка от 1955 г. насам. Тук ще имате невероятната възможност наистина да изпитате какъв е бил животът на американските пионери от края на XIX век.

Представете си себе си на кон, препускащ през дивите равнини с вятър в косите – ще се почувствате сякаш сте се върнали назад във времето! Вътре в музея ще откриете една от най-богатите колекции от артефакти от ранното родео в света, както и завладяващи експонати, които обхващат всички аспекти на американския Запад – от каубои и индианци до заселници и картоиграчи.

Можете да разгледате традиционни произведения на изкуството, анимации, скулптури, оръжия и облекло на индианците. Най-хубавото е, че посещението на образователни събития като Каубойския панаир ви помага да откриете още повече! Насладете се на музиката и автентичните възстановки на живи селища на този ежегоден празник или се научете как да добивате злато в шахтата.

Музеят на каубойското и уестърн наследство почита един отдавна отминал начин на живот по най-вълнуващите и запомнящи се начини. Независимо дали сте любител на историята, семеен пътешественик или просто човек, който обича да учи, тук със сигурност ще изживеете фантастично приключение. Затова се присъединете към нас за едно незабравимо пътешествие из миналото – и настоящето на Америка.

Добре е да знаете, преди да посетите Националния музей на каубоите и уестърн наследството

Посещението на Националния музей на каубоите и уестърн наследството е чудесен начин да научите повече за американската култура и история. Музеят се намира в Оклахома Сити, Оклахома, и е отворен от 9 до 17 ч. от вторник до неделя, като в сряда работното време е удължено до 20 ч. Цените на входните билети варират в зависимост от възрастовата група, но като цяло цената е достъпна за всички.

Музеят е идеалното място за семейства и деца, тъй като предлага интерактивни експонати и образователни програми. Има много възможности за изследване и откриване, за запознаване с хората, културите и изкуството на американския Запад, както и за продължаване на приключенията след това в градините на музея. А ако пътувате с деца, не забравяйте да посетите Детската изследователска зона Бизон Корал!

Ако посещавате музея, наблизо има много места за паркиране, така че не забравяйте да ги включите в плановете си за пътуване. А когато сте в музея, се възползвайте от Залата на великите уестърни или от галерията на уестърн изпълнителите. Заслужава си да ги видите.

За да изживеете приятно и полезно преживяване, имайте предвид някои съвети, като например да пристигнете по-рано, за да избегнете тълпите, и да носите удобни обувки, тъй като ще се разхождате много. Планирайте предварително маршрута си, за да извлечете максимална полза от посещението си и, най-важното, насладете се на приключението!

Заключение

Посещението на Националния музей на каубоите и уестърн наследството в Оклахома Сити е преживяване като никое друго. Този музей, включващ завладяващи експонати, поучителни истории и вдъхващо страхопочитание изкуство, със сигурност ще завладее както децата, така и възрастните. С балансираното изследване на каубоите, индианците и културата на американския Запад този музей предоставя идеалната възможност за по-задълбочено разбиране на богатата история на региона. Така че, независимо дали търсите забавни семейни занимания или искате да прекарате един ден в изучаване на миналото на региона, Националният музей на каубоите и западното наследство заслужава да бъде включен в списъка ви с неща за правене в Оклахома Сити.

Къде се намира Националният музей на каубоите и уестърн наследството?

Националният музей на каубоите и уестърн наследството се намира на адрес 1700 NE 63rd St, Oklahoma City, OK 73111.

Какви експонати предлага Националният музей на каубоите и уестърн наследството?

Музеят предлага широк спектър от постоянни и променящи се изложби, свързани с историята и културата на американския Запад, включително артефакти на американските индианци, огнестрелни оръжия, класически уестърн филми и произведения на изобразителното изкуство.

Има ли такса за посещение на Националния музей на каубоите и уестърн наследството?

Да, входът за Националния музей на каубоите и уестърн наследството е 15 долара за възрастни, 12 долара за пенсионери (над 65-годишна възраст) и 10 долара за студенти (с валидна лична карта) и военнослужещи (с валидна лична карта). Деца под петгодишна възраст се допускат безплатно.

Предлагат ли се специални събития или дейности в Националния музей на каубоите и уестърн наследството?

Да, музеят предлага разнообразни уникални събития и дейности през цялата година, включително семейни дни, лекции и презентации, филмови прожекции и уроци по изкуство. Моля, проверете уебсайта на музея за повече информация.

Има ли специални отстъпки за посещение на Националния музей на каубоите и уестърн наследството?

Да, музеят предлага различни отстъпки под формата на семейни пакети и групови цени. Моля, проверете уебсайта на музея или се свържете директно с него за повече информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото

Pin It on Pinterest